BIZARNO! Dečak iz Britanije (11) otišao na odmor u Španiju sa mamom i dedom, pa nestao: Pronađen posle šest godina, ono što je ispričao sve je ŠOKIRALO! (FOTO)

Autor:

Svet

14.12.2023

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedanaestogodišnji Alek je ove nedelje, nakon višednevnog planinarenja, stigao do puta gde ga je pokupio vozač kamiona. Dečak mu je tokom vožnje, navodno, ispričao svoju priču...

BIZARNO! Dečak iz Britanije (11) otišao na odmor u Španiju sa mamom i dedom, pa nestao: Pronađen posle šest godina, ono što je ispričao sve je ŠOKIRALO! (FOTO)

Foto: Profimedia, fl24.net

Francuska policija

Ove sedmice, posle nekoliko dana pešačenja, Aleks je stigao do puta gde ga je pokupio vozač kamiona. Aleks mu je navodno ispričao svoju bizarnu priču tokom vožnje, pa je vozač pozvao policiju.

Istražitelji veruju da je Aleks pobegao iz seoske zajednice u podnožju Pirineja

Britanski dečak koji je nestao u Španiji pre šest godina pronađen je živ i zdrav u blizini Tuluza u Francuskoj, gde je stigao nakon što je verovatno pobegao iz "alternativne duhovne zajednice", saopštile su lokalne vlasti u četvrtak. Aleks Bati, iz severnog grada Oldama, u blizini Mančestera, imao je 11 godina kada se nije vratio sa odmora u Španiji u oktobru 2017.

Međutim, u četvrtak je objavljeno da su francuski istražitelji pronašli Aleksa, koji sada ima 17 godina, u blizini Tuluza nakon što je pobegao iz "duhovne zajednice". Istražitelji veruju da je Aleks pobegao iz seoske zajednice koja živi u podnožju Pirineja, objavio je list Standard ivning.

Foto: Greater Manchester Police

 

2017. bio na kraćem odmoru u Španiji sa svojom majkom

Aleks je 2017. bio u Španiji na jednonedeljnom odmoru sa svojom majkom Melani Beti, koja je tada imala 37 godina, i dedom Dejvidom Betijem, koji je tada imao 58 godina. Poleteo je sa njima na unapred dogovoreno putovanje do aerodroma Malage, odakle je trebalo da stignu u primorski grad Marbelju.

Nakon što se trojac nije vratio u Englesku kako je planirano, policija je pokrenula istragu.

Aleksova baka Suzan Karuana, koja je i njegov zvanični staratelj, rekla je 2018. da veruje da su ga njena ćerka i bivši muž odveli u inostranstvo da živi „alternativnim načinom života“.

- Oni nisu hteli (Aleks) da ide u školu, ne veruju u redovnu školu - rekla je tada.

Šest godina nakon njegovog nestanka, regionalni francuski list La Depeš objavio je u petak da će „misterija Aleksa Batija uskoro biti rešena“.

- Iako francuskim žandarmima koji su ga primili nije pokazao nikakav zvaničan dokument, ovaj mladi 17-godišnji dečak joj je otkrio svoj identitet - navodi list.

- Njegovo lice i njegova priča u svakom pogledu odgovaraju onom Britancu koji je kidnapovan 2017. godine - dodaje se u članku.

Javni tužilac u Francuskoj potvrdio da se radi o Aleksu Batiju

Javni tužilac u francuskom gradu Tuluzu potvrdio je da se zaista radi o Aleksu Batiju. Ove nedelje, posle nekoliko dana pešačenja, Aleks je stigao do puta gde ga je pokupio vozač kamiona. Video ga je kako hoda sa rancem na leđima i skejtbordom. Aleks mu je navodno ispričao svoju priču tokom vožnje, pa je vozač pozvao policiju.

La Depeš je preneo da su Aleksa ispitivali detektivi kojima je „ispričao svoje neverovatno putovanje, spokojan i miran“. Aleks je rekao da živi u nekakvoj putujućoj komuni. Nije bio pod prinudom, ali je rekao da mu je majka bila malo čudna. Odlučio je da ne želi takav život za sebe, već da ide svojim putem, pa je otišao.

- Njegova priča je potvrđena i izgleda da odgovara stvarnosti - dodaje list.

Nakon saslušanja, tinejdžer je poveren socijalnoj službi policije, dok je čekao da se javi rodbina.

Za sada nije poznato gde su mu majka i deda, koji su ga odveli u Španiju, ali policija traga za njima.

Francuska ambasada je o svemu obavestila britansku policiju. Portparol policije Mančestera rekao je da je to složena istraga i da je potrebno više odgovora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading