MINISTRI UZIMALI TUĐE PARE, PA MORALI SVI DA SE POKUPE I ODU: Otkriveno ŠTA su sve uradili, imali su pred sobom samo JEDAN IZBOR

Autor:

Svet

14.12.2023

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu očekivali da će biti javno otkriveno da su bili umešani u novčane malverzacije

MINISTRI UZIMALI TUĐE PARE, PA MORALI SVI DA SE POKUPE I ODU: Otkriveno ŠTA su sve uradili, imali su pred sobom samo JEDAN IZBOR

Foto: pixabay.com

Četiri ministra u japanskoj vladi podnela su danas ostavku zbog skandala sa prikupljanjem novčanih sredstava u koji je umešana najmoćnija frakcija vladajuće stranke, prenosi BBC.

Posle vesti da je više od 500 miliona japanskih jena, odnosno 3,1 miliona evra nestalo iz partijskih fondova u periodu od pet godina, od 2019. do do 2022. godine, ostavku je podneo glavni sekretar kabineta i glavni portparol vlade Hirokazu Macuno, koji je često smatran Kišidinom desnom rukom i licem njegove vlade.

Takođe, ostavke su podneli i ministar privrede i industrije Jasutoši Nišimura, ministar unutrašnjih poslova Džunji Suzuki i ministar poljoprivrede Ičiro Mijašita, a očekuje se da će do kraja dana biti objavljeno ko će ih zameniti.

Viši zamenik ministra finansija Japana Kendži Kanda takođe je podneo ostavku nakon što je ustanovljeno da njegova kompanija nije platila poreze.

Kanda, poslanik vladajuće Liberalno demokratske partije, priznao je da su vlasti u Tokiju u četiri navrata od 2013. do 2022. godine zaplenile zemljište i imovinu njegove kompanije zbog neplaćanja poreza na osnovna sredstva, prenosi Kjodo njuz.

On je priznao i da je preskočio obavezna godišnja predavanja za poreske računovođe.

- Postao sam previše zauzet nacionalnim političkim pitanjima i manje sam radio kao poreski računovođa - izjavio je viši zamenik ministra finansija Japana. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading