OTKRIVEN NOVI SIMBOL NA RUSKOM VOJNOM VOZILU - šta nam poručuje?

Autor:

Svet

23.11.2023

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi taktički znak na ruskim vojnim vozilima

OTKRIVEN NOVI SIMBOL NA RUSKOM VOJNOM VOZILU  - šta nam poručuje?

Foto: Printskrin/Ria novosti

U zoni vojne operacije, na ruskim vojnim vozilima primećen je novi taktički znak koji je izazvao znatiželju i spekulacije među vojnim stručnjacima. Na oklopnom transporteru koji se prevozi na oklopnom vozu Jenisej primećeni su obrnuti jednostranični trouglovi upisani jedan u drugi, simbol koji do sada nije bio viđen na oklopnim vozilima ruske vojske.


Simbolika simbola



Ranije, na tom vozilu su stajali simboli "O", koji su označavali armijsku grupu iz Sibira, poznatu pod nazivom "Odvažni". Međutim, pojava novih trouglova između aprila i avgusta izazvala je zabunu i spekulacije o njihovom značenju. Interesantno je da spolja ovi identifikacioni znakovi podsećaju na taktičke simbole koji koriste pskovski padobranci (VDV), ali sa rimskim brojevima u njima.


Spekulacije i pretpostavke



Vojni stručnjak Jurij Knutov izneo je svoje pretpostavke o mogućem značenju novog simbola. Prema njegovim rečima, obično takvi znakovi ukazuju na pripadnost vojnoj jedinici, ali iz ovog trougla je teško izvući sve tačne zaključke. "Obično se takva simbolika koristi za označavanje pripadnosti nekom vojnom okrugu, ali teško je reći nešto konkretno o ovom simbolu", tvrdi Knutov.


Zvanično objašnjenje


Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo značenje slova Z i V, koji se koriste na ruskim vojnim vozilima i uniformama. Latiničko slovo Z znači "Za pobedu", a slovo V je "Moć je u istini" i "Zadatak će biti izvršen". Međutim, kasnije je ministarstvo reklo da slova Z i V ne nose posebno značenje i nisu zvanični vojni simboli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Već vidjeno

23.11.2023 18:09

Vrlo sličan simbol su crtali i Izraelci na svojim oklopnim vozilima prilikom ratova. Reč je o velikom "V" ali sa vrhom okrenutim na gore.