NAJEZDA IZ HOROR FILMA! REKA NA OBALU IZBACUJE NA HILJADE MRTVIH PACOVA: Gradić u Australiji se guši u smradu raspadutih štetočina, čudovišni glodari JEDU JEDNI DRUGE!

Autor:

Svet

23.11.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnici su užasnuti pacovskom kugom koja je zahvatila živopisni ribarski grad u Kvinslendu, Australija, ostavljajući neprijatan miris dok umiru i trule na plažama.

NAJEZDA IZ HOROR FILMA! REKA NA OBALU IZBACUJE NA HILJADE MRTVIH PACOVA: Gradić u Australiji se guši u smradu raspadutih štetočina, čudovišni glodari JEDU JEDNI DRUGE!

Foto: pixabay.com

Meštani kažu da su se pacovi pojavili pre nekoliko nedelja i da im je od tada porastao broj.

 

Slike i video snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju na hiljade pacova, često mrtvih ili umirućih i nagomilanih na plažama, na ivici rampi za čamce i na pešačkim stazama pored vode.

 

Još jedan uznemirujući snimak, snimljen noću, prikazuje stotine pacova kako plutaju u vodi, kako naviru i izlaze sa plimom.

„Oni stvarno izmiču kontroli“, rekao je jedan ribar iz Karumba za ABC North Kvinslend.

„Dž korita je smrad. Prošle noći, uz mesečinu, reka je zaista bila živa sa njima.”

Drugi stanovnik je prokomentarisao: „Videli smo ih mrtve ili žive (ali iscrpljene) u vodi i na obali. (Kada smo se vratili četiri dana kasnije), trčali su po pesku”.

Treći stanovnik rekao je da su "milioni i milioni pacova na putu" izvan Klonkarija, oko 350 km južno od Karumbe.

„Svaki mrtvi pacov na putu imao je još tri ili četiri pacova koji su ga jeli. Između mrtvih pacova bilo je oko metar. Bilo je suludo", rekao je on.

 

https://www.news.com.au/national/queensland/queensland-fishing-town-overrun-by-rats/video/7a0e8c260c00920de80c25d9cbbd0c1f

„Vozite se između Mekinleja i Vintona noću, a tlo je prepuno pacova. Toliko su debeli da jedu svoje uginule pošto ih zgnječe na putu“, objavio je drugi.

 

Veruje se da pacovi, koji su autohtona vrsta, plivaju na obližnja peščana ostrva u potrazi za više hrane, ali kada stignu tamo, nemaju energije da plivaju nazad i uginu pre nego što ponovo isplivaju na obalu.

Kvinslend se nekoliko meseci bori sa kugom pacova i miševa, a vlažna sezona i obilna žetva stvaraju idealne uslove za razmnožavanje.

Taj populacioni bum je naterao pacove u vodu, jer kopno jednostavno nema dovoljno hrane da ih sve izdržava.

„Većina glodara jede vegetaciju, seme, jedu insekte i poješće sve u razmerama kuge“, rekao je profesor ekologije na Univerzitetu u Sidneju Metju Krauter za Iahoo .

Dok se stanovnici mogu boriti da zadrže pacove van svojih domova, ne može se mnogo učiniti da se smanji njihov broj. Treba pustiti sve da ide svojim tokom, rekao je vanredni profesor Krouter.

„Njihov broj se veoma brzo uveća, ali onda počne da pada kad pojedu sve izvore hrane“, objasnio je on.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading