NANOGICE I POLICIJSKI ČAS: Evo kako će ova država rešiti pitanje STRANACA SA DOSIJEOM

Autor:

Svet

16.11.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudskom presudom, veliki broj stranaca sa kriminalnim dosijeima pušten je na slobodu

NANOGICE I POLICIJSKI ČAS: Evo kako će ova država rešiti pitanje STRANACA SA DOSIJEOM

Foto: Tanjug/UPRAVA ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA

Vlada Australije saopštila je u četvrtak da će predložiti novi zakon kojim se uvode nošenje nanogica, policijski čas i druge metode nadzora nad stotinjak stranaca s kriminalnim dosjeima, koji su sudskom presudom nedavno pušteni iz imigracijskog pritvora.

Prema prošlonedeljnoj presudi Visokog suda, protivzakonito je držati migrante u pritvoru bez da im se unapred odredi vreme koje u njemu moraju da provedu.

Spomenuta presuda je prisilila vladu da pusti na slobodu 83 strana državljana, među kojima ima i onih osuđenih za ubistvo i seksualne napade, što je izazvalo reakciju javnosti.

Usled rastućih političkih pritisaka, vlada premijera Entonija Albanesea javila je da će predložiti parlamentu zakon koji će, osim većih kazni, izvršnoj vlasti omogućiti propisivanje strogih pravila za dobijanje viza.

- Da sam imala ikakvo zakonsko ovlašćenje za to, zadržala bih sve te ljude u pritvoru - rekla je novinarima ministarka unutrašnjih poslova Kler O'Nil govoreći o nedavno puštenim imigrantima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading