FINCI SE BAŠ SPREMAJU ZA RAT S NJIMA! Dižu ograde na granici s Rusijom, a evo šta su JOŠ uveli

Autor:

Svet

19.11.2023

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Zbog pogoršanja situacije sa migrantima na granici sa Rusijom, Finska je donela odluku da će od 18. novembra ove do 18. februara 2024. godine potpuno zatvoriti granične punktove na jugoistoku zemlje

FINCI SE BAŠ SPREMAJU ZA RAT S NJIMA! Dižu ograde na granici s Rusijom, a evo šta su JOŠ uveli

Foto: pixabay.com

Finske odbrambene snage podržavaju granične straže na operativnim graničnim prelazima sa Rusijom nakon zatvaranja još četiri, rekao je danas kapetan finske granične straže Jouko Kinunen.

- Na graničnom prelazu Vartius počinje izgradnja privremenih ograda u graničnom pojasu. Oružane snage pružaju pomoć graničnoj straži. U neposrednoj blizini barijera grade se zaštitni objekti, odnosno privremene barijere na državnoj granici - rekao je Kinunen, prenosi finski javni servis Yle.

Kako je naveo, cilj ove mere je da se obezbedi rad graničnog prelaza.

Vlada Finske je saopštila da je zbog pogoršanja situacije sa migrantima na granici sa Rusijom donela odluku da će od 18. novembra ove do 18. februara 2024. godine potpuno zatvoriti granične punktove na jugoistoku zemlje.

Premijer Finske Peteri Orpo je rekao da će prelazi na jugoistoku, Valimaa, Nuijamaa, Niirala i Imatra, biti zatvoreni zbog povećanog broja putnika bez dokumenata, dok će prelazi na severu, Sala i Vartius, ostati otvoreni za prijave azilanata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading
Džonko

19.11.2023 15:51

Ruski car im dao državu i sačuvao narod od najezdi Šveđana a oni sad protiv Rusije...!!??? 🤔🤔HRANI KERA DA DE UJEDE.. kaže poslovica