VELIKA RACIJA U NEMAČKOJ, UGROŽEN USTAVNI POREDAK! Pretresi po celoj zemlji, UPADI U SEDIŠTA HEZBOLAHA, na meti Islamski centar u Hamburgu ZBOG IRANA

Autor:

Svet

16.11.2023

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačko ministarstvo odbrane izvršilo je pretrese u 54 objekta povezana sa Islamskim centrom u Hamburgu.

VELIKA RACIJA U NEMAČKOJ, UGROŽEN USTAVNI POREDAK! Pretresi po celoj zemlji, UPADI U SEDIŠTA HEZBOLAHA, na meti Islamski centar u Hamburgu ZBOG IRANA

Foto: Shutterstock

Sumnja se da Islamski centar deluje protiv ustavnog poretka i podržava proiransku militantnu grupu Hezbolah. Policija je takođe pretresla sedište organizacije Islamska zajednica šiita u Nemačkoj.

 

Nemačke vlasti se nadaju da će pronaći dokaze koji će im biti dovoljni za potpuno gašenje Islamskog centra. Prošle godine, u Bundestagu je podnet predlog za gašenje Islamskog centra, za koji se tvrdi da je centar iranskog režima u Nemačkoj. Posle napada palestinskog Hamasa na Izrael 7. oktobra, Bundestag je jednoglasno zatražio od savezne vlade da “radi na zatvaranju Islamskog centra u Hamburgu”.

 

Islamski centar odbacuje navode da su instrument iranske vlade i poručuje da je reč o “nepravednim optužbama”. “Islamski centar osuđuje sve oblike nasilja i ekstremizma i uvek se zalagao za mir, toleranciju i međureligijski dijalog”, naveli su iz organizacije.

 

Sumnje u Islamski centar mogu biti povezane sa nekoliko faktora. Prvo, neki islamski centri mogu biti povezani sa ekstremističkim grupama koje deluju protiv ustavnog poretka. Drugo, neki centri mogu biti povezani sa šerijatskim zakonima, koji se ponekad tumače na način koji je u suprotnosti sa ustavnim poredkom nekih zemalja. Treće, postoji i šira politička klima koja može dovesti do sumnji u islamske organizacije. Međutim, važno je napomenuti da su ove sumnje često rezultat delovanja malog broja ljudi, a ne celokupne muslimanske zajednice.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading