MOLIM VAS, PRESTANITE U IME BOGA! MISLITE NA DECU! Papa Franja drhtavim glasom pozvao Izraelce i Hamas na SAMO JEDNO

Autor:

Svet

05.11.2023

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poglavar Rimokatoličke crkve molio je zaraćene strane da prestanu da ubijaju jedni druge jer su najveće žrtve deca

MOLIM VAS, PRESTANITE U IME BOGA! MISLITE NA DECU! Papa Franja drhtavim glasom pozvao Izraelce i Hamas na SAMO JEDNO

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama

Papa Franja pozvao je na hitno zaustavljanje sukoba u Gazi, pozivajući na humanitarnu pomoć i pomoć povređenima da bi se olakšala "veoma teška" situacija.

- Stalno razmišljam o teškoj situaciji u Palestini i Izraelu gde je mnogo ljudi izgubilo život. Molim vas prestanite u ime Boga, prekinite vatru - rekao je, obraćajući se okupljenima na Trgu Svetog Petra posle nedeljne molitve, preneo je Rojters.

On je rekao da se nada da će biti učinjeno sve da se izbegne proširivanje sukoba, da će povređeni biti spaseni i da će stići pomoć stanovništvu Gaze, gde je humanitarna situacija veoma ozbiljna.

Papa je ponovio poziv na prekid vatre i na oslobađanje talaca koje je Hamas uzeo tokom napada 7. oktobra, fokusirajući se na decu, za koju je rekao da se "moraju vratiti svojim porodicama".

- Hajde da razmislimo o deci, o svoj deci koja su uključena u ovom ratu, kao u Ukrajini i u drugim sukobima, njihova budućnost se ubija - dodao je on.

Papa Franja je već pozvao na stvaranje humanitarnih koridora i rekao da je potrebno rešenje o dve države da bi se okončao rat između Izraela i Hamasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading