AMERIČKI MUSLIMANI ZAPRETILI BAJDENU ZBOG SUKOBA NA BLISKOM ISTOKU: Obezbedite prekid vatre ili...

Autor:

Svet

31.10.2023

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalni demokratski savet muslimana, koji obuhvata lidere Demokratske partije iz nekoliko američkih država, uključujući Mičigen, Ohajo i Pensilvaniju, uputio je poziv Bajdenu da iskoristi svoj uticaj na Izrael.

AMERIČKI MUSLIMANI ZAPRETILI BAJDENU ZBOG SUKOBA NA BLISKOM ISTOKU: Obezbedite prekid vatre ili...

Foto: Tanjug/AP

Američki muslimani i pojedini aktivisti Demokratske partije izjavili su da će raditi na angažovanju više miliona glasača da zadrže donacije i ne daju glasove predsedniku SAD Džozefu Bajdenu na izborima naredne godine ukoliko on ne preduzme korake ka osiguranju prekida vatre u Pojasu Gaze.

Nacionalni demokratski savet muslimana, koji obuhvata lidere Demokratske partije iz nekoliko američkih država, uključujući Mičigen, Ohajo i Pensilvaniju, uputio je poziv Bajdenu da iskoristi svoj uticaj na Izrael kako bi posredovao u postizanju dogovora o prekidu vatre do 17.00 časova.

U otvorenom pismu pod nazivom "Ultimatum za prekid vatre 2023." muslimanski lideri obećali su da će angažovati muslimanske glasače da "zadrže usvajanje, podršku ili glasove za bilo kojeg kandidata koji prihvata izraelsku ofanzivu protiv palestinskog naroda".

"Bezuslovna podrška vaše administracije, finansije i naoružavanje imaju značajnu ulogu u nasilju koje uzrokuje civilne žrtve i narušava poverenje glasača koji su vam ranije verovali", navodi se u pismu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading