MUSLIMANI NEĆE MOĆI U AMERIKU! Tramp najavio šta će prvo uraditi ako opet postane predsednik, ovo se neće dopasti NIKOM

Autor:

Svet

29.10.2023

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik vratio se staroj, oprobanoj retorici uoči početka trke za predsednika SAD koja će biti 2024. godine

MUSLIMANI NEĆE MOĆI U AMERIKU! Tramp najavio šta će prvo uraditi ako opet postane predsednik, ovo se neće dopasti NIKOM

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je na konvenciji jevrejskih republikanaca da će, ako ponovo bude izabran, vratiti zabranu ulaska u SAD za državljane većinom muslimanskih zemalja.

- Zadržaćemo teroriste radikalnog islama van naše zemlje - poručio je Tramp prisutnima na godišnjem samitu Republikanske jevrejske koalicije.

- Sećate se te zabrane, vratiću je prvog dana - istakao je Tramp.

Na početku svog mandata 2017. Tramp je uveo ograničenja za ulazak u SAD državljanima Irana, Libije, Somalije, Sirije, Jemena, Iraka i Sudana. Zabrana je brzo osporena na sudu kao diskriminatorna protiv verskih grupa, ali je, zajedno s Trampovim tvrdolinijaškim antiimigracionim programom bila popularna u njegovoj izbornoj bazi.

Predsednik Džo Bajden ukinuo je tu zabranu prve nedelje 2021. godine u Beloj kući. Bivši stanar Bele kuće bio je jedan od nekoliko uvaženih republikanaca koji su se pojavili na skupu uticajnih jevrejskih donatora kako bi izrazili nepokolebljivu potporu Izraelu u ratu protiv Hamasa.

Tramp je na skupu u Las Vegasu, u Nevadi, rekao da će "braniti svog prijatelja i saveznika u državi Izrael kao niko pre".

Sukob između Izraela i Hamasa je "borba između civilizacije i divljaštva, uljuđenosti i izopačenosti te između dobra i zla", rekao je Tramp.

Tramp se na skupu obrušio na Bajdenovu administraciju, ali i suzdržao od kritikovanja svojih rivala.

Potpora Izraelu je od velikog značaja za obe stranke u SAD i jedno od retkih pitanja američke spoljne politike koje igra ulogu na biralištima zbog, između ostalog, velikog broja glasača jevrejskog porekla i važnosti za hrišćane evangelike za koje je postojanje jevrejske države preduslov za "drugi dolazak" Isusa Hrista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading