IVANKA TRAMP MORAĆE NA SUD: Tužioci traže da svedoči na suđenju svom ocu za prevaru!

Autor:

Svet

27.10.2023

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni advokati tvrde da je Ivanka bila ključni učesnik u nekim događajima koji se ispituju u predmetu.

IVANKA TRAMP MORAĆE NA SUD: Tužioci traže da svedoči na suđenju svom ocu za prevaru!

Foto: shutterstock

Ivanka Tramp moraće da svedoči u sudskom slučaju poslovne prevare koji se vodi protiv njenog oca i braće, presudio je njujorški sudija.

Prethodno je Ivanka nastojala da ne zauzme stav, tvrdeći da se iselila iz grada i da je istupila iz Tramp organizacije, ali sudija Artur Engoron rekao je da ona i dalje održava veze s Trampovim poslovima, kao i nekretninama u Njujorku,prenosi BBC.

Sudija je već presudio da je bivši predsednik SAD Donald Tramp precenio vrednosti svojih nekretnina kako bi osigurao povoljne kredite.

Suđenje Trampu fokusirano je na šest drugih tvrdnji iznesenih u tužbi, uključujući falsifikovanje poslovnih zapisa, prevaru u osiguranju i zaveru.

Foto: Tanjug/AP

 

Optuženi negiraju navode, a tužioci ipak smatraju da Ivanka Tramp ima važne informacije koje treba da podeli o slučaju.

U svojoj presudi u petak, sudija Engoron stao je na stranu tužilaca, napisavši: „Gospođa Tramp je očigledno iskoristila privilegiju da posluje u Njujorku“.

On je citirao dokumente koji pokazuju da ona još uvek ima vlasničke ili upravljačke veze s nekim preduzećima u Njujorku, te da još uvek poseduje i stanove na Menhetnu.

Advokati Ivanke Tramp tvrdili su da ona nema zakonsku osnovu za svedočenje, budući da je istupila iz Trampove organizacije još 2017. i preselila se na Floridu.

Istovremeno, državni advokati tvrde da je Ivanka bila ključni učesnik u nekim događajima koji se ispituju u predmetu, piše BBC.

Inače, tužbu za građansku prevaru protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa pokrenula je njujorška državna tužiteljka Letiša Džejms, koja je demokrata.

Džejms traži 250 miliona dolara kazni i strogih ograničenja za poslovanje Trampovih.

Donald Tramp, favorit za republikansku nominaciju na izborima 2024., odbacio je slučaj kao „politički motivisan i lažiran“.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading