TRAMP IDE NA SUD ZBOG ORGIJA SA PROSTITUTKAMA U RUSIJI: Bivši predsednik SAD-a odbacuje tvrdnje o VEZAMA SA FSB i "perverznim seksualnim radnjama"

Autor:

Svet

17.10.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp je odbacio tvrdnje da je učestvovao u “zlatnim tuševima” sa prostitutkama u Moskvi i platio mito ruskim zvaničnicima, kao “lažne” i “izmišljene” dok je u isto vreme pokrenuo pravni zahtev na Visokom sudu u Londonu.

TRAMP IDE NA SUD ZBOG ORGIJA SA PROSTITUTKAMA U RUSIJI: Bivši predsednik SAD-a odbacuje tvrdnje o VEZAMA SA FSB i "perverznim seksualnim radnjama"

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp podneo tužbu protiv firme koju je osnovao Kristofer Stil, tvrdeći da su tvrdnje u dosijeu bile lažne i da su mu naštetile reputaciji.

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država podneo je zahtev za zaštitu podataka protiv firme "Orbis Business Intelligence" - konsultantske firme koju je osnovao bivši oficir MI6 - i traži odštetu za duševni bol.

Gospodin Stil, koji je ranije vodio Sekretarijat za obaveštajne službe Rusije, bio je autor takozvanog "Stil dosijea" koji je uključivao tvrdnje da je Tramp bio “kompromitovan” od strane ruske bezbednosne službe, FSB. 

Na početku dvodnevnog saslušanja, Visoki sud je obavešten da gospodin Tramp podnosi svoj slučaj preko dva memoranduma u dosijeu koji su tvrdili da je bivši predsednik učestvovao u “seksualnim žurkama” dok je bio u Sankt Peterburgu i izvodio “perverzne seksualne radnje” na prostitutkama u hotelu Ric Karlton u Moskvi.

Republika

Foto: Shutterstock

 

 

Tramp je u pisanom svedočenju rekao da dosije sadrži “brojne lažne, lažne ili izmišljene tvrdnje” i negirao da je unajmio prostitutke radi “zlatnih tuševa”, i da je učestvovao na “seksualnim žurkama” u Sankt Peterburgu ili dao ruskoj vlasti "dovoljno materijala da me ucenjuje". 

Najavljujući svoju nameru da svedoči, rekao je: "Jedini način da potpuno pokažem potpunu netačnost ličnih podataka u dosijeu je da pokrenem ove postupke i dokažem, dokazima na suđenju, da su podaci lažni".

Kristofer Dejvid Stil je bivši britanski obaveštajni oficir koji je radio za Tajnu obaveštajnu službu (MI6) od 1987. do 2009. godine. Rođen je 24. juna 1964. godine u Adenu, Južna Arabija (sada Jemen).

Stil je radio u sedištu MI6 u Londonu između 2006. i 2009. godine. Nakon penzionisanja, 2009. godine osnovao je "Orbis Business Intelligence", privatnu obaveštajnu firmu sa sedištem u Londonu.

Stil je postao centar kontroverzi nakon što je napisao seriju memoara od 35 stranica za kontroverzni politički izveštaj o opoziciji, kasnije poznat kao Stilov dosije. Dosije tvrdi, na osnovu anonimnih izvora, da je Rusija prikupila kompromitujuće informacije o Donaldu Trampu i da je se on tokom njegove kampanje sarađivao sa Rusima u vezi njihovog navodnog mešanja u predsedničke izbore 2016. godine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading