ORGIJAO SA MALOLETNICAMA, KAD JE IZBIO SKANDAL, ZVAO JE TATU: Evo ko je čovek ko je preuzeo vodstvo nad Republikanskom strankom i napravio HAOS

Autor:

Svet

05.10.2023

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

„Čovek sa Floride, rođen da se bori“, stoji u opisu profila Meta Geca na platformi Ks, ranije poznatoj kao Tviter. Radikal MAGA, samoproglašeni libertarijanski populista, preuzeo je vođstvo nad frakcijom diverzanata Republikanske partije u Kongresu i poslednjih meseci i uživa globalnu medijsku pažnju od haosa koji je usledio posle svrgavanja Kevina Makartija u Predstavničkom domu Kongresa SAD.

ORGIJAO SA MALOLETNICAMA, KAD JE IZBIO SKANDAL, ZVAO JE TATU:  Evo ko je čovek ko je preuzeo vodstvo nad Republikanskom strankom i napravio HAOS

Foto: www.profimedia.rs

Rođen 1982. godine u porodici istaknutih američkih političara, Gec je od malih nogu znao da želi da krene stopama svog oca Dona i dede Džerija. Nakon što je završio pravni fakultet i kratko stažirao u advokatskoj firmi na Floridi, Gec se okrenuo politici i bio predstavnik u Predstavničkom domu Floride od 2010. do 2016. godine, nakon čega se preselio u Vašington kao republikanski predstavnik prvog okruga Floride u Kongresu.

Međutim, na internetu je neuporedivo manje informacija o njegovoj političkoj karijeri nego o brojnim skandalima vezanim za njegovo ime.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

On je 2008. godine uhapšen zbog vožnje pod dejstvom alkohola, nakon što je zaustavljen zbog prebrze vožnje u naseljenom mestu i odbijanja alkotestiranja. Sa pravne tačke gledišta, problematičnija priča počinje 2020. godine, kada je američka tajna služba dobila anonimnu dojavu da je Gec 2018. godine, dok je bio član Kongresa, učestvovao u organizovanoj mreži podvođenja maloletnika za seksualne usluge i korišćenje seksualnih usluga maloletnih prostitutki.

Ministarstvo pravde je bilo prinuđeno da pokrene zasebnu federalnu istragu o Gaetzovom privatnom putovanju na Bahame 2018. kako bi ušlo u trag damama u pratnji koje su tamo bile u društvu poslanika i njegovog prijatelja Džejsona Pirocola. Posao istražiteljima umnogome je olakšala Gecova bivša devojka, koja ih je usmerila ka neophodnim finansijskim transakcijama. Naime, nekoliko Gecovih mobilnih uplata iz tog vremena u opisu plaćanja sadrži imena eskort devojaka za koje se kasnije ispostavilo da su mlađe od 18 godina. Gec i Pirocolo su tvrdili da su donirali sredstva za školovanje devojčica.

Zbog težine dokaza, Gecov saradnik sa Floride Džoel Grinberg priznao je krivicu za podvođenje maloletnika, a u zamenu za smanjenu zatvorsku kaznu odlučio je da sarađuje sa istražiteljima oko Gecove uloge u celoj priči, u okviru koje je on navodno FBI-u dostavio fotografije Geca na seksualnim orgijama sa maloletnicima. Grinberg je priznao i da je jednom u Gecovo ime pokušao da podmiti Rodžera Stouna, Trampovog saradnika, kako bi mu predsednik obezbedio pomilovanje zbog seksa sa maloletnicima u zamenu za 250.000 dolara u bitkoinima.

Gec je sve optužbe oštro negirao, ističući da je i sam bio žrtva kriminalne ucene nekolicine službenika Ministarstva pravde i ogorčenih bivših saradnika koji od njega traže višemilionske sume u zamenu za ćutanje, a u međuvremenu su se pojavili dokazi da se Gec za pomoć pri zataškavanju glasina i optužbi obratio i ocu Donu, bivšem predsedniku parlamenta Floride, od kog je tražio 25 milona dolara.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Gaetz je nedavno uhvaćen na video snimku kako se sastaje sa velikim donatorima Konzervativnse stranke, iako tvrdi da ga podržavaju mali donatori. Takođe, postoji tvrdnja senatora da se Gaetz hvalio o tome kako uzima lekove za erektilnu disfunkciju "kako bi mogao da izdrži celu noć".

Osim toga, Istražitelji Odbora za etiku Predstavničkog doma počeli su da kontaktiraju svedoke kao deo nedavno obnovljene istrage o Gecu, koja se fokusira na optužbe da je možda bio uključen u seksualno neprikladno ponašanje, nezakonitu upotrebu droga ili drugo neprikladno ponašanje. Međutim, treba napomenuti da su federalni zvaničnici SAD-a odlučili da neće optužiti Geca za seksualno iskorišćavanje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading