BESNI VATRENA STIHIJA U ARGENTINI! Požar sve bliži poznatoj turističkoj destinaciji - ima uhapšenih!

Autor:

Svet

11.10.2023

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima argentinske Nacionalne službe za upravljanje vatrom, u utorak je bilo pet aktivnih šumskih požara u toj oblasti..

BESNI VATRENA STIHIJA U ARGENTINI! Požar sve bliži poznatoj turističkoj destinaciji - ima uhapšenih!

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Stotine stanovnika središnje argentinske pokrajine Kordoba bili su prinuđeni da napuste svoje domove usled brzog širenja šumskih požara izazvanih snažnim toplotnim talasom.

Uznemirujuće slike i video snimci sa terena prikazuju plamene zidove koji se kreću prema odmaralištu Vilja Karlos Paz, smeštenom u dolini Punilja u regiji Kordoba, gde živi oko 56.000 ljudi. Prema podacima argentinske Nacionalne službe za upravljanje vatrom, u utorak je bilo pet aktivnih šumskih požara u toj oblasti.

 

 

Kako bi se stišala ova opasna situacija, ukupno 960 vatrogasaca s osam protivpožarnih aviona i dva helikoptera angažovano je u gašenju šumskih požara, prema saopštenju pokrajinske vlade.

Guverner Kordobe, putem društvenih mreža, apelovao je na građane da poštuju upute vatrogasaca i vlasti na terenu te je istakao da je najvažnije spašavati ljudske živote. Evakuacija će biti sprovedena tamo gde god je to potrebno kako bi se osigurala sigurnost stanovništva.

 

 

Istovremeno, Ulises Ćarate (27) je pritvoren i optužen za podmetanje požara u području u blizini grada Vilja Karlos Paz, što je, kako tvrdi, učinio dok je pokušavao skuvati kafu, a vatra je izmakla kontroli.

Vlasti su brzo reagovale i preduzele korake kako bi obuzdale širenje požara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading