HRABRA IZRAELKA LIKVIDIRALA PET PRIPADNIKA HAMASA! Jedna njena odluka je bila presudna za živote mnogih! (FOTO)

Autor:

Svet

11.10.2023

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident se dogodio u subotu, kada je Hamas izveo smrtonosni napad na Izrael.

HRABRA IZRAELKA LIKVIDIRALA PET PRIPADNIKA HAMASA! Jedna njena odluka je bila presudna za živote mnogih! (FOTO)

Foto: PRINTSCREEN/FACEBOOK/INBAR LIEBERMA

Mlada Izraelka, Inbar Liberman (25), postala je heroj u Izraelu nakon što je hrabro predvodila odbranu kibuc Nir Am od napada terorista iz Hamasa.

Kao bezbednosni koordinator za ovo selo u blizini Gaze, Inbar je organizovala grupu stanovnika i zajedno su uspešno odbranili kibuc, eliminirajući više od dvadeset napadača.

Incident se dogodio u subotu, kada je Hamas izveo smrtonosni napad na Izrael. Inbar je brzo reagovala kada je čula eksplozije, shvatajući da su zvukovi drugačiji od uobičajenih raketnih napada na kibuc. Otvorila je oružarnicu i rasporedila oružje među svojim 12-članim bezbednosnim timom.

Foto: PRINTSCREEN/FACEBOOK/INBAR LIEBERMA

 

Njen tim postavio se na strateške pozicije u kibucu, postavili su zasede i uspešno odbili napadače tokom četiri sata sukoba. Inbar je lično ubila pet terorista, dok su ostali članovi njenog tima eliminirali još dvadeset napadača.

Kao rezultat njihove brze reakcije, Nir Am je ostao nepovređen, dok su obližnji kibuci pretrpeli veće gubitke. Građani hvale hrabrost Inbar Liberman i njenog tima, a mnogi veruju da će njen podvig biti nagrađen i da će ostati zapisan u izraelskom predanju kao primer herojstva.

Sukobi između Hamasa i Izraela eskalirali su u subotu rano, prouzrokujući veliki broj gubitaka na obe strane.

BONUS VIDEO 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading