OGLASIO SE POČASNI KONZUL SRBIJE U IZRAELU: Na vezi smo sa njima, ima hodočasnih grupa iz Srbije

Autor:

Svet

07.10.2023

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija u Izraelu postaje sve napetija nakon raketnog napada iz pojasa Gaze, u kojem je pet osoba poginulo, a više od 100 je povređeno. Odgovornost za ovaj napad preuzela je Palestinska militantna grupa Hamas.

OGLASIO SE POČASNI KONZUL SRBIJE U IZRAELU: Na vezi smo sa njima, ima hodočasnih grupa iz Srbije

Foto: Printskrin/Happy

U ovom trenutku, Srbija se brine o svojim državljanima koji se nalaze u Izraelu i pridržavaju se svih uputstava za ponašanje u ovoj teškoj situaciji.

Počasni konzul Srbije u Izraelu, Aleksandar Nikolić, izjavio je da je u direktnom kontaktu sa našim državljanima i da ih savetuje kako da se zaštite.

"Nakon kombinovanog napada iz vazduha i sa kopna na suverenu teritoriju Izraela iz pojasa Gaze, evidentirano je 21 žarište na jugu Izraela, od čega je sedam još uvek aktivno. Trenutno se vode borbe, posebno duž zelene linije razdvajanja između pojasa Gaze i Izraela. Nažalost, ispaljeno je čak 2.200 raketa, a Hamas tvrdi da je oteo 35 Izraelaca. Imamo jedan potvrđeni slučaj smrtnog ishoda i mnogo povređenih. Naš apel našim državljanima je da pažljivo prate uputstva kako bi izbegli neposrednu opasnost", izjavio je Nikolić.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

 

 

Dodao je i da su neke hodočasničke grupe već napustile Izrael, dok su neke tek nedavno stigle i da su u direktnoj komunikaciji sa svim našim državljanima kako bi se osiguralo njihovo bezbedno ponašanje i povratak.

Situacija u Izraelu je sve ozbiljnija, a vlasti Izraela su proglasile ratno stanje kao odgovor na eskalaciju nasilja i napade iz pojasa Gaze. Očekuje se da će tenzije nastaviti rasti u narednim danima, a situacija će zahtevati pažljivo praćenje i brigu o našim državljanima koji se trenutno nalaze u tom regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading