UKRAJINAC ZBOG ROĐENJA DETETA ODBIO MOBILIZACIJU! Osudili ga na USLOVNU kaznu

Autor:

Svet

06.10.2023

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud je muškarca proglasio krivim.

UKRAJINAC ZBOG ROĐENJA DETETA ODBIO MOBILIZACIJU! Osudili ga na USLOVNU kaznu

Foto: Tanjug/AP

U Poltavskoj oblasti u centralnom delu Ukrajine, muškarac koji je odbio da bude mobilisan zbog rođenja deteta, osuđen je na uslovnu kaznu, navodi se u presudi Lohvitskog okružnog suda Poltavske oblasti.

Prema navodima suda, 15. septembra 2023. muškarac je proglašen sposobnim za vojnu službu tokom mobilizacije.

Međutim, 16. septembra je odbio poziv u borbenu jedinicu i nije se javio u vojni komitet, prenosi ukrajinska agencija TSN. Osumnjičeni je na sudu priznao krivicu, napominjući da je posle 12 godina braka dobio dete i da je zato odbio poziv u vojsku.

Takođe je naveo da je nezaposlen, ali da ima pčelinjak i obećao je da će pomoći Oružanim snagama Ukrajine (ZSU) sa medom i novcem.

Sud je muškarca proglasio krivim po članu 336. Krivičnog zakona Ukrajine i osuđen je na 3 godine zatvora, a ova kazna zamenjena mu je na godinu dana uslovno. Kako podseća ukrajinska agencija, u Krivom Rogu je jedan čovek odbio da bude mobilisan jer se „zakleo na vernost Rusiji“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading