KAO DA SMO UKLETI, ODSEČENI SMO OD SVETA, A AGONIJA TRAJE: Meštani ostrva Evije o paklu koji ih je zadesio sa poplavama, intervenisala i VOJSKA! (FOTO,VIDEO)

Autor:

Svet

28.09.2023

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani ostrva Evija već drugi dan proživljavaju pravi pakao.

KAO DA SMO UKLETI, ODSEČENI SMO OD SVETA, A AGONIJA TRAJE: Meštani ostrva Evije o paklu koji ih je zadesio sa poplavama, intervenisala i VOJSKA! (FOTO,VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Stanovnici drugog po redu najvećeg ostrva Grčke, Evija, već drugi dan vode ljutu borbu sa poplavama koje su ih zadesile.

Pod naletom jake bujice, glavni put u mestu Pefki na ovom ostrvu, pukao je, a voda sve brže i brže teče. 

Kako kažu lokalci za Republiku, situacija je od juče ujutru sve alarmantnija. Na licu mesta su vatrogasci, a od pre nekoliko trenutaka zbog težine situacije, intervenisala je i vojska.

Za naš portal, govorio je Janis Sandis, meštanin mesta Asminio, pored Pefkija:

- Situacija je užasna, ne umem rečima da vam opišem. Još uvek se nismo osvestili od požara koji nas je zadesio i muke koju smo tad prošli, a već kuburimo sa novom strahotom. Voda je presekla glavni put, ponegde je čak ušla ljudima i u domaćinstva. Kofama, crevima vadimo vodu koliko možemo, ali agonija traje i to je ono što nas ubija. Odsečeni smo, ponovo i molim se samo Gospodu da se istorija ne ponavlja. Kao da smo ukleti...uvek nas snađe neka beda. U lokalnoj crkvi, voda je već ušla u portu....jezivo! - govori u dahu Janis za Republiku. 

Sagovornik Republike, meštanin Pefkija koje je pogodilo jezivo nevreme, takođe je govorio o preblemima sa kojim se suočavaju:

- Plašimo se da izađemo iz kuća, a moramo ponovo sami da se spašavamo. Katastrofalna je situacija. Svake godine Eviju u ovo vreme pogode poplave, ali ovoj količini vode se niko nije nadao. Ne pamtim za 40 godina svog života ovakvu poplavu u Pefkiju. Mi imamo radnju na samom ulazu u selo, u pitanju je juvelirnica i plašim se da se štogod desi robi, od čega posle da živimo? Prljava voda je svuda! Nadamo se da će se ova agonija okončati što pre! - govori Nikos iz Pefkija. 

Podsetimo, u selu Rovijes putevi su takođe odsečeni i poplavljeno je na desetine kuća, dok je šteta velika i u Limniju. Put od Psahne do Prokopija i Mantudija ostaje zatvoren. Gradonačelnik je tom prilikom apelovao na stanovnike da ne napuštaju svoje domove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading