POPLAVE PARALIZOVALE GRČKE PUTEVE NA EVIJI, DOMAĆINSTVA POTOPLJENA: Građanima Larise naređena HITNA evakuacija! (FOTO,VIDEO)

Autor:

Svet

27.09.2023

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog nevremena i poplava koje su pogodili Grčku, po odluci gradonačelnika Volosa, škole u tom mestu biće zatvorene u četvrtak i petak.

POPLAVE PARALIZOVALE GRČKE PUTEVE NA EVIJI, DOMAĆINSTVA POTOPLJENA: Građanima  Larise naređena HITNA evakuacija! (FOTO,VIDEO)

Foto: Profimedia

Novi talas lošeg vremena pogodio je danas centralni deo Grčke. Obilna kiša oštetila je puteve, poplavila sela i izazvala bujice koje su nosile sve pred sobom na ostrvu Evija. 

Putevi su uništeni i pretvoreni u bujice, dok je količina blata koja se spustila sa planina i završila u moru promenila boju vode.

U selu Rovijes putevi su odsečeni i poplavljeno je na desetine kuća, dok je šteta velika i u Limniju. Put od Psahne do Prokopija i Mantudija ostaje zatvoren. Gradonačelnik apeluje na stanovnike da ne napuštaju svoje domove.

Megalo i Mikro Evdrio, Hiperija, naselje Pirkaja u oblasti Halkis u Larisi evakuišu se iz predostrožnosti zbog lošeg vremena, prenosi grčki CNN.

Po odluci gradonačelnika, škole u Volosu biće zatvorene u četvrtak i petak.

- 235 milimetara kiše palo je za 6 sati. Šteta je nepopravljiva. Celu noć smo na ulicama i pokušavamo da nađemo rešenje - rekao je gradonačelnik Limnija Giorgos Capurniotis.

Šteta je nepopravljiva

Po nalogu ELAS-a, ranije je zabranjen saobraćaj na širem području grada Volosa zbog razvoja opasnih vremenskih pojava. Vojska i opštinske ekipe očistili su puteve u blizini pogođenih gradova Limni i Mantudi na severu ostrva. Ogromne količine vode koja je jurila poplavila je selo Rovijes. Izlile su se tri reke koje prolaze kroz selo.

Foto: Profimedia

Poplava na ostrvu Evija

- Ovo nikada ranije nismo videli - rekao je jedan stanovnik tog kraja. Kuće su poplavljene. Stanovnici pokušavaju da spasu šta mogu od svojih kuća i imanja. Odroni zajedno sa stablima drveća odneli su automobile i naneli ozbiljnu štetu infrastrukturi, a putevi su odsečeni, prenosi ERT.

Foto: Profimedia

Ljude u poplavi koja je pogodila grčko ostrvo Evija

Zbog vremenskih nepogoda zatvoren je put koji povezuje Mantudi sa Prokopijem, dok je u Dervenima došlo i do odrona. Prema rečima meteorologa očekuje se da se vreme poboljša u petak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading