NACI OKTOBER FEST: Na seoskom festivalu u Nemačkoj pod šatrom odjeknula KORAČNICA VERMAHTA, pijani gosti zapevali i dizali ruke u nacistički pozdrav! (VIDEO)

Autor:

Svet

28.09.2023

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom festivala piva održanog u nemačkoj pokrajini Saksoniji, prisutni su pevali nacističku koračnicu „Erika“, klicali Hitleru i dizali ruke u nacistički pozdrav.

NACI OKTOBER FEST: Na seoskom festivalu u Nemačkoj pod šatrom odjeknula KORAČNICA VERMAHTA, pijani gosti zapevali i dizali ruke u nacistički pozdrav! (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter Visegrad 24

Video je postao viralan na internetu, a na njemu se vidi kako učesnici Oktoberfesta pod jednom šatrom pevaju popularnu nacističku pesmu i dižu ruke u nacistički pozdrav. U prvom planu snimka, mlada plavokosa žena podiže ispruženu desnu ruku nagore šest puta uz muziku. Prema pisanju magazina Špigl, incident se dogodio u okrugu Baucen u saveznoj državi Saksoniji u Nemačkoj.

 

Na snimku, koji je objavljen na društvenim mrežama ranije ove nedelje, vidi se kako tri muškarca i jedna žena, obučeni u tradicionalnu bavarsku odeću, pozdravljaju nacističkim pozdravom, u šatoru tokom Oktoberfesta, dok se u pozadini glasno čuje pesma "Erika" iz nacističke ere. Jedan muškarac izvodi pozdrav do 15 puta u 16-sekundnom videu.

Incident je snimljen u subotu na 5. Ziešuc Oktoberfestu. Na snimku posetioci plešu uz koračnicu „Erika“ koju je oko 1930. godine komponovao Herms Nil, koji se pridružio NSDAP-u 1933. i postao vođa benda u muzičkom vodu Rajha Radničke službe Rajha. Mnoge od njegovih marševskih pesama korišćene su za nacističku propagandu - činjenica koja je, čini se, poznata i u Zišucu, navode nemački mediji. Koračnica „Erika" je bila posebno popularna u nemačkoj vojsci tokom Drugog svetskog rata. Iako stihovi nisu političke prirode „Erika“ iz 1938. ubrzo je ušla u upotrebu u Vermahtu, oružanim snagama nacističke Nemačke, i često je puštana tokom skupova Nacističke partije i javnih događaja.

Nemačka policija i služba državne bezbednosti (BfV) pokrenule su istragu. Portparol saksonske policije Marsel Malhov rekao je za Bild da će u istragu biti uključen i BfV, koji je odgovoran za istragu ekstremističkih i terorističkih aktivnosti.

S tim u vezi, organizator događaja je za Bild prokomentarisao: „Jasno se ograđujemo od ove vrste posetilaca, samo želimo da proslavimo normalan Oktoberfest“.

Na društvenim mrežama se navodi kako su Poljaci pobesneli kada su videli snimak.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading