PUTINOVA SENKA NAD KARABAHOM: Predsednik Rusije se oglasio o MIROVNOM PLANU dok predsednik Jermenije PERE RUKE od svega!

Autor:

Svet

20.09.2023

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da ruske mirovne snage aktivno sarađuju sa svim stranama uključenim u sukob u Nagorno-Karabahu i pokušavaju da zaštite civile.

PUTINOVA SENKA NAD KARABAHOM: Predsednik Rusije se oglasio o MIROVNOM PLANU dok predsednik Jermenije PERE RUKE od svega!

Foto: Tanjug/AP

"Naši mirovnjaci veoma aktivno sarađuju sa svim stranama uključenim u ovaj sukob. Daju sve od sebe da zaštite civilno stanovništvo", rekao je Putin na sastanku sa kineskim ministrom spoljnih poslova Vang Jijem, prenosi TASS.

Dogovor o prekidu vatre između azerbejdžanskih oružanih snaga i jermenskih trupa u otcepljenom regionu Nagorno-Karabaha, naseljenom pretežno Jermenima, postignut je danas uz posredovanje ruskog mirovnog kontigenta, saopštile su lokalne vlasti i azerbejdžanski zvaničnici.

Dogovorom je predviđeno povlačenje jermenskih vojnih jedinica i opreme iz Nagorno-Karabaha, kao i razoružavanje lokalnih odbrambenih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana. 

Jerevan nije učestvovao u pregovorima i izradi sporazuma o prekidu vatre između separatista u Nagorno-Karabahu i Azerbejdžanu, izjavio je jermenski premijer Nikol Pašinjan u obraćanju naciji.

Jermenske vlasti su o prekidu vatre i sporazumima između Azerbejdžana i nepriznatog Nagorno-Karabaha saznale iz zvaničnih izvora informacija, izjavio je jermenski premijer Nikolaj Pašinjan.

- Prva primedba da se u tekstu pominju Oružane snage Jermenije odnosi se na povlačenje ostataka jedinica Oružanih snaga Jermenije iz Nagorno-Karabaha. Ova činjenica nam nije baš jasna u uslovima kada smo više puta govorili da od avgusta 2021. Republika Jermenija nema vojsku u Nagorno-Karabahu - rekao je Pašinjan.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading