OVE DRŽAVE SLEDEĆE NA UDARU RAZORNIH ZEMLJOTRESA?! Čovek koji je predvideo potres u Turskoj UPOZORAVA: NEKA SE SPREME!

Autor:

Svet

18.09.2023

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalista za seizmologiju je istakao mogućnost pojave zemljotresa u ovom regionu nakon smrtonosnog zemljotresa koji je pogodio Maroko 8. septembra

OVE DRŽAVE SLEDEĆE NA UDARU RAZORNIH ZEMLJOTRESA?! Čovek koji je predvideo potres u Turskoj UPOZORAVA: NEKA SE SPREME!

Foto: Tanjug/AP

Holandski seizmolog Frank Hugerbets, poznat po preciznom predviđanju nedavnog zemljotresa u Turskoj koji se dogodio 6. februara, sada upozorava na potencijalne zemljotrese u Španiji i Portugaliji, prenosi redakcija RT na španskom jeziku.

Specijalista za seizmologiju je istakao mogućnost pojave zemljotresa u ovom regionu nakon smrtonosnog zemljotresa koji je pogodio Maroko 8. septembra. Hugerbets je podsetio da jug Španije i sever Maroka predstavljaju područja visoke seizmičke aktivnosti.

Hugerbets, koji je radio na istraživanjima geometrije solarnog sistema (SSGEOS), izneo je zabrinutost zbog "opasnosti od velikih zemljotresa duž planinskog lanca Kejp Sent Vinsent na Azorima," koji se nalazi jugozapadno od Portugalije. Prema njegovim proračunima, povećanje seizmičke aktivnosti može rezultirati zemljotresima magnitude do šest stepeni Rihterove skale, što bi u priobalnim područjima moglo prouzrokovati cunamije.

Seizmolog se posebno usredsredio na obale Maroka, Portugalije i Španije, koje smatra "opasnim zonama" za potencijalne zemljotrese.

Interesantno je da Hugerbets svoja predviđanja temelji na metodama koje prate geometriju nebeskih tela. Prema njegovim teorijama, zemljotresi su posledica delovanja privlačnih sila planeta unutar Sunčevog sistema, a poseban značaj pridaje uticaju Meseca. Televizija "Antena 3" izveštava o njegovim studijama.

Hugerbets je postao poznat po tačnom predviđanju zemljotresa u Turskoj u februaru ove godine. Međutim, vredno je napomenuti da Američki geološki zavod (USGS) tvrdi da je nemoguće precizno predvideti zemljotrese i da do sada nijednom naučniku nije uspelo da tačno predvidi takve prirodne katastrofe. Iako su Hugerbetsovi metodi interesantni, njegova predviđanja izazivaju raspravu u naučnoj zajednici.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading