GORI POZNATI NEBODER U SUDANU! Dim i vatra kuljaju na sve strane (VIDEO)

Autor:

Svet

18.09.2023

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom teških borbi između vojske i rivalskih snaga u Sudanu, izbio je požar u nekoliko zgrada.

GORI POZNATI NEBODER U SUDANU! Dim i vatra kuljaju na sve strane (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Na snimcima koji su se juče pojavili na društvenim mrežama vidi se kako gori čuveni toranj naftne kompanije Greater Nile Petroleum u Kartumu.

Neboder sa 18 spratova nalazi se u blizini reke Nil i jedna je od najprepoznatljivijih znamenitosti glavnog grada Sudana. Za sada se ne zna tačno šta je izazvalo požar u tornju sa staklenom fasadom. Nema izveštaja o povređenima ili smrtnim slučajevima, piše Bi-Bi-Si.

 

 

Sukob u Sudanu

Sukob u Sudanu izbio je sredinom aprila kada su višemesečne tenzije između generala sudanske vojske Abdela Fataha Burhana i njegovog rivala, generala Mohameda Hamdana Dagala, koji komanduje paravojnim snagama RSF, izbile u otvorene borbe.

Zaraćene strane, koje su se sukobile oko planova da svoje trupe integrišu pod okrilje međunarodne zajednice u sklopu tranzicije ka demokratiji, poriču odgovornost za mnoge napade u kojima su ubijeni civili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading