"AKO USPEŠ DA PROĐEŠ, SLOBODAN SI": UŽASAVAJUĆI SNIMAK IZ UKRAJINE! Zarobljene vojnike teraju kroz minsko polje (VIDEO)

Autor:

Svet

15.09.2023

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uznemirujući video brutalnog pogubljenja ratnog zarobljenika u Ukrajini je procurio u javnost. Na njemu se navodno vidi kako vojnici jedne od zaraćenih strana primoravaju zarobljenike da uđu u minsko polje pod pretnjom oružjem.

"AKO USPEŠ DA PROĐEŠ, SLOBODAN SI": UŽASAVAJUĆI SNIMAK IZ UKRAJINE! Zarobljene vojnike teraju kroz minsko polje (VIDEO)

Foto: Printscreen RIA Novosti

Čuje se kako vojnici dovikuju zarobljeniku koji korača kroz minsko polje, govoreći mu da će biti slobodan ako pređe polje.

Jedan od vojnika, međutim, nije bio zadovoljan načinom na koji je jedan od zarobljenika prolazio kroz minsko polje, pa je u jednom trenutku otvorio vatru prema njemu.

 

Na kraju snimka možemo videti eksploziju u blizini zarobljenika.

 

Ruski mediji tvrde da su na snimku pripadnici Oružanih snaga Ukrajine koji su naterali ruske zarobljenike da uđu u minsko polje. Međutim, na osnovu samog snimka nije moguće sa sigurnošću potvrditi ovu tvrdnju. Nijedna strana se za sada nije zvanično oglasila u vezi sa snimkom.

Izvor koji je upućen u ovaj slučaj za RIA Novosti tvrdi da je snimak pronađen u mobilnom telefonu u jednom ukrajinskom bunkru. Na snimku se navodno vidi kako ukrajinski borci prisiljavaju zarobljenike da uđu u minsko polje.

Trenutno nije poznato gde je tačno ovaj snimak nastao.

Tokom trajanja sukoba, na društvenim mrežama se pojavilo nekoliko snimaka represija i mučenja zarobljenika, u kojima su, prema tvrdnjama, učestvovali pripadnici obe sukobljene strane.

Istražni komitet će proveriti informacije

Istražitelji su počeli da proveravaju informacije da je ukrajinska vojska poslala ruske ratne zarobljenike na minsko polje, saopštila je pres-služba ruskog istražnog komiteta za RIA Novosti.

Ranije je izvor za RIA Novosti rekao da je ukrajinska vojska poslala zarobljene ruske vojnike na minsko polje u jednom od regiona specijalne operacije. Snimak zverstava, prema rečima sagovornika, pronađen je na telefonu u ukrajinskoj zemunici.

„Odeljenje za vojne istrage Istražnog komiteta Ruske Federacije za združenu grupu trupa (snaga) organizovalo je proveru ovih informacija. Istragom se utvrđuje datum snimanja video snimka, područje prikazano na snimku. Ukoliko se potvrde informacije o nehumanom postupanju prema ruskim vojnim licima, rešavaće se pitanje pokretanja krivičnog postupka i naknadno krivično gonjenje počinilaca“, saopštio je resor.
 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading