UKRAJINCI NAPREDUJU, ŽESTOKE BORBE KOD BAHMUTA, OGROMNE ŽRTVE NA OBE STRANE Kijev objavio da je zauzeta Avdijevka i poručio: KRV ĆE BITI PLAĆENA KRVLJU!

Autor:

Svet

15.09.2023

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske trupe su prema izveštaju Generalštaba ukrajinskih oružanih snaga, zauzele selo Andrijevka, koje se nalazilo pod ruskom kontrolom, u blizini grada Bahmuta na istoku Ukrajine.

UKRAJINCI NAPREDUJU, ŽESTOKE BORBE KOD BAHMUTA, OGROMNE ŽRTVE NA OBE STRANE Kijev objavio da je zauzeta Avdijevka i poručio: KRV ĆE BITI PLAĆENA KRVLJU!

Foto: Tanjug/AP

Ova akcija je deo nastojanja Ukrajine da povrati teritoriju u blizini Bahmuta, gde su vođene žestoke bitke. Pored Andrijevke, izveštaj takođe pominje "delimični uspeh" u blizini drugog sela južno od Bahmuta, Kliščijevke. Ukrajinski vojni zvaničnici tvrde da nanose teške gubitke ruskim snagama na južnom frontu, ali se napredak Ukrajine čini sporijim u poređenju s prethodnom godinom.

Ruske snage su odbile osam napada u oblastima južno od Bahmuta, prema Ministarstvu odbrane Rusije. Zamenica ministra odbrane Ukrajine, Hana Maljar, izjavila je da su ukrajinske snage zauzele tri sela južno od Bahmuta, uključujući Andrijevku, ali nije spomenula gradove Avdijevku i Marinku, koji se nalaze južnije u Donjeckoj oblasti.

Maljar je naglasila da su ruske trupe pretrpele "značajne gubitke" tokom napada na važne gradove na južnom frontu, što, prema njenim rečima, "značajno smanjuje njihovu sposobnost da se brane."

Ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati na istočnom frontu Ukrajine i kako će se odraziti na dinamiku konflikta između Ukrajine i Rusije.

„Ističemo da su jedinice 72. brigade NMP Ruske Federacije više puta pretrpele teške gubitke i poraze u sukobima sa 3. jurišnom divizijom ranije. Sada, nakon oporavka i pregrupisavanja, neprijatelj je pretrpeo potpuni neuspeh “, napisala je pres-služba ukrajinske brigade na Telegramu.

Tamo je napomenuto da je zauzimanje i držanje Andrijevke „put ka prodoru na desni bok od Bahmuta i ključ uspeha čitave dalje ofanzive“.

U isto vreme, vojska je naglasila da ukrajinski branioci plaćaju visoku cenu za rezultate ovih bitaka.

"A krv svakog našeg vojnika biće plaćena samo krvlju“, poručili su predstavnici brigade.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading