STRAVIČNA EKSPLOZIJA NA RUSKOM GASOVODU: Buknuo je veliki požar, dim se video kilometrima daleko (VIDEO)

Autor:

Svet

14.09.2023

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U blizini sela Krasni Oktjabr u Gagarinskom okrugu u Saratovu došlo je do pada pritiska na gasovodu, nakon čega je izbio požar. Kako je saopšteno iz regionalne Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije, usljed ovoga su se zapalila 2 hektara trave, a povređenih nije bilo. U Ministarstvu za vanredne situacije rekli su novinarima da je reč o prvoj liniji gasovoda Peščani – Umet – Storoževka (d-1000). Takođe su napomenuli da gorivo u gasovodu nije namenjeno stanovništvu.

STRAVIČNA EKSPLOZIJA NA RUSKOM GASOVODU: Buknuo je veliki požar, dim se video kilometrima daleko (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter @DevanaUkraine

Kasnije je šef odeljenja za bezbednost života stanovništva regionalne vlade Jurij Jurin objavio u svom Telegram kanalu  da je ugašen otvoreni plamen.

"Sada sam na licu mesta. Otvoren i plamen gasovoda je eliminisan", rekao je on i dodao da sve hitne službe rade na licu mesta.

Kako je pres-služba Gazprom Transgaz Saratov DOO saopštila TASS-u, snabdevanje potrošača gasom se vrši u potpunosti. Stručnjaci su započeli radove na popravci.

 

„Razloge incidenta utvrdiće posebna komisija“, dodala je pres služba.

 

Kasnije je iz Ministarstva za vanredne situacije saopšteno da je vatra u travi ugašena. „Trava je ugašena, plamen na gasovodu je takođe zaustavljen u 11:23 (10:23 po moskovskom vremenu)“, saopštilo je ministarstvo. 

 

Ukrajinci uništili dva PVO sistema S-400?

 

Ukrajinska vojna kontraobaveštajna služba i ukrajinska mornarica izveli su sinoć jedinstvenu specijalnu operaciju u blizini Jevpatorije, uspešno neutrališući ruski PVO sistem S-400 Trijumf, navode izvori u Službi bezbednosti Ukrajine (SSU).

Izvori su izvestili da su bespilotne letelice (UAV) i rakete Neptun efikasno pogodile cilj, a da je unušteni PVO sistem vredan 1,2 milijarde dolara. Prema navodima sa društvenih mreža, jedan sistem košta 600 miliona dolara, tako da su verovatno uništena dva.

"U početku su dronovi SSU onesposobili "oči" kompleksa, uključujući radare i antene. Nakon što su radarske stanice onesposobljene, jedinice ukrajinske mornarice lansirale su dve krstareće rakete 'Neptun', pogodivši lansere S-300/400 Trijumf", objasnio je izvor.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading