AKO PRED BIKOM MAŠETE CRVENOM MARAMOM, KRENUĆE U JURIŠ Bivši predsednik razbesneo Francuze: RUSIJA JE ISPROVOCIRANA da napadne Ukrajinu!

Autor:

Svet

15.09.2023

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Sarkozi, bivši predsednik Francuske je izneo svoje mišljenje o situaciji između Rusije i Ukrajine.

AKO PRED BIKOM MAŠETE CRVENOM MARAMOM, KRENUĆE U JURIŠ Bivši predsednik razbesneo Francuze: RUSIJA JE ISPROVOCIRANA da napadne Ukrajinu!

Foto: Tanjug/AP

Sarkozi smatra da političari koji tvrde da je nemoguće razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom to verovatno nikada nisu pokušali. Takođe je sugerisao da je Putin bio isprovociran na neki način da napadne Ukrajinu, uporedivši situaciju sa bikom koji je isprovocirana crvenom tkaninom

„Kada mašete crvenom tkaninom biku ispred nosa, nemojte se iznenaditi ako krene u juriš“, poručio je bivši francuski predsednik u intervjuu za BFM-TV..

Sarkozi je izrazio zabrinutost zbog broja žrtava u ratu između Rusije i Ukrajine, navodeći da je već poginulo 500.000 ljudi.

On je jasno stavio do znanja da smatra Rusiju i ruskog lidera agresorima, dok Ukrajinu smatra žrtvom u ovom konfliktu. Takođe je naglasio potrebu da svet ozbiljno razmotri kako okončati rat između ove dve zemlje.

Sarkozi je istakao da postoje samo dve opcije, od kojih je jedna uništenje Rusije. Međutim, on je istakao da uništavanje druge najveće nuklearne sile na svetu ne bi bilo mudro, jer bi to moglo dovesti do potpunog rata.

Pored toga, Sarkozi je prethodno izjavio da Ukrajina treba da odbije članstvo u NATO i EU i pozvao na "mirove pregovore" kao jedino rešenje za okončanje sukoba. Takođe je ocenio namere Ukrajine da oslobodi Krim kao "iluzorne".

Njegove izjave ukazuju na složenost situacije između Rusije i Ukrajine i potrebu za diplomatskim naporima kako bi se postigao mir i okončao konflikt.

Sarkoziji je bivši predsednik Francuske koji je služio od 2007. do 2012. godine. Sarkozi je bio poznat po svojoj dinamičnoj političkoj karijeri i reformama koje je sproveo tokom svog mandata.

Takođe je igrao ključnu ulogu u međunarodnim odnosima tokom svog predsedničkog mandata. Sarkozi je ostavio dubok trag u francuskoj i evropskoj politici i i dalje je relevantna figura u francuskom političkom životu.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading