ZLOSLUTNO ZNAMENJE PRE VELIKE TRAGEDIJE: Misteriozna svetlost zasijala na nebu nad Marokom neposredno pre zemljotresa (VIDEO)

Autor:

Svet

11.09.2023

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezbrojni video snimci zemljotresa koji je pogodio Maroko pojavili su se u proteklih 24 sata, i oni dokumentuju razmere tragedije i očajničke napore da se spasu zarobljeni pod ruševinama.

ZLOSLUTNO ZNAMENJE PRE VELIKE TRAGEDIJE: Misteriozna svetlost zasijala na nebu nad Marokom neposredno pre zemljotresa (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter Eyaaad

Najmanje 2.100 ljudi poginulo je u potresu koji je prošlog petka uveče pogodio Marakeš i okolne gradove i sela, a spasilačke ekipe se trkaju sa vremenom da pronađu one zarobljene ispod ruševina.

Ali postoji i snimak sa sigurnosne kamere koji je, prema Jerusalem Postu, snimljen nekoliko minuta pre smrtonosnog potresa. Na njemu je snimljen čudan bljesak na nebu.

Kamera koja je snimila misteriozno plavičasto svetlo, oko tri minuta pre početka zemljotresa, postavljena je u kuću u oblasti Marakeša.

 

Kako se ističe, iako je uzrok ove pojave i dalje nepoznat, to nije prvi put da je primećena pre velikog zemljotresa. Slični snimci pojavili su se i pre  razornih zemljotresa u Turskoj  ranije ove godine, koji su odneli živote preko 45.000 ljudi.

 

Jedna teorija za ova „svetla zemljotresa” je da je njihov izgled povezan sa tektonskim stresom, seizmičkom aktivnošću u tom području ili čak vulkanskim erupcijama, napominje Jerusalem Post, međutim pojašnjavajući da povezanost ovih bleskova na nebu sa gorepomenutim fenomenima nije je naučno potvrđeno.

Iako je bilo mnogo izveštaja o čudnim bljeskovima na nebu pre razornih zemljotresa poslednjih decenija,  prvi srodni video koji je kružio 1965. godine u vezi sa jakim potresom u Japanu, za sada nema odgovora na ovu pojavu, već samo teorije. Osim toga, čudna svetla se ne pojavljuju uvek. Međutim, kada se dogode, obično su blizu epicentra zemljotresa, kada je tektonski potres na svom vrhuncu.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading