ILON MASK SPREČIO NAPAD UKRAJINACA NA RUSE! Milijarder se oglasio i jednom rečenicom šokirao je CEO SVET!

Autor:

Svet

08.09.2023

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik platforme X umešao je svoje prste u krvavi sukob Ukrajine i Rusije ali zbog jednog poteza svi su ga pohvalili

ILON MASK SPREČIO NAPAD UKRAJINACA NA RUSE! Milijarder se oglasio i jednom rečenicom šokirao je CEO SVET!

Foto: Profimedia, Pixabay

Nije dugo trebalo milijarderu i vlasniku bivšeg Tvitera Ilonu Masku da se oglasi povodom tvrdnji da je lično zaustavio potencijalni razorni napad Ukrajinaca na Ruse.

Mask je navodno prošle godine odbio zahtev Kijeva da aktivira pristup internetu u Crnom Moru u blizini Krima, što je zaustavilo ideju Ukrajinaca da naprave pokolj.

Satelitska internetska usluga Starlink, kojom upravlja kompanija SpaceX u vlasništvu Maska, postavljena je u Ukrajini ubrzo nakon što ju je Rusija napala u februaru 2022. godine.

Mask se ovim povodom oglasio na platformi X (bivši Tviter).

- Postojao je hitan zahtev vladinih vlasti da se aktivira Starlink sve do Sevastopolja. Očita namera je bila da se potopi većina ruske flote - napisao je Mask na X-u.

- Da sam pristao na njihov zahtev, tada bi SpaceX bio eksplicitno saučesnik u velikom činu rata i eskalaciji sukoba - rekao je Mask koji je odgovorom šokirao svet, pošto su svi verovali da on nije učestvovao nijednog trenutka u ratu.

Mask je okačio ovu objavu kao odgovor na objavljeni deo iz nadolazeće biografije tehnološkog tajkuna Voltera Isaksona.

Isakson je napisao u knjizi, čiji je odlomak objavio Vašington post, da je ukrajinska vojska pokušala da izvede tajni napad na rusku mornaričku flotu baziranu u Sevastopolju na Krimu, slanjem šest malih bespilotnih podmornica napunjenih eksplozivom, i da su koristili Starlink da ih dovede do cilja".

- Mask je razgovarao s ruskim ambasadorom u SAD, koji mu je izričito rekao da bi ukrajinski napad na Krim doveo do nuklearnog odgovora. Mask je svojim inženjerima tajno rekao da isključe pokrivenost unutar 100 kilometara od obale Krima. Kao rezultat toga, kada su se ukrajinske podmornice bespilotne letelice približile ruskoj floti u Sevastopolju, izgubile su vezu i potom ih je more kasnije izbacilo na obalu - napisao je Isakson.

O Ilonu Masku govorio je i nekadašnji predsednik Rusije Dmitrij Medvedev pohvalivši njegove korake.

- Mask je bio zabrinut zbog osvetničkog nuklearnog udara. Ako je istina ono što je Isakson napisao u svojoj knjizi, onda izgleda da je Mask poslednji pametni um u SAD. On je taj koji ima m…a - napisao je Medvedev na X-u.

Mask je čitavu priču zaokružio pozivom na primirje obe strane, što se korisnicima X-a najviše dopalo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading