ILON MASK BEZ KOČNICE: Platforma X tražiće od vas lične podatke i RADNO ISKUSTVO, a jedan zahtev IZLUDEĆE SVE!

Autor:

Razonoda

04.09.2023

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik nekadašnjeg Tvitera tvrdi da neće zadirati ljudima u privatnost, međutim svaka nova ideja kompanije iza koje stoji - demantuje ga

ILON MASK BEZ KOČNICE: Platforma X tražiće od vas lične podatke i RADNO ISKUSTVO, a jedan zahtev IZLUDEĆE SVE!

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask

Platforma X poznatija kao “bivši Tviter” polako ali sigurno u korisnicima izaziva neprijatna osećanja.

Otkako je multimilioner Ilon Mask kupio Tviter i pretvorio ga u X on sve manje liči na ono što je bio a sve više na mesto bez kontrole. A tamo gde je ima – ima je previše.

X će u narednom periodu od svojih korisnika tražiti biometrijske podatke i radno iskustvo, što je potpuno nejasno zbog čega jer se korisnici ne zapošljavaju na platformi već je samo koriste.

Ako je i to već previše, šta onda reći na najnoviju ideju da se od korisnika traži da dokažu koji su nivo obrazovanja pre korišćenja X-a?!

- Informacije koje prikupljamo možemo da koristimo kako bismo obučavali našu veštačku inteligenciju - stoji u potpuno nejasnom objašnjenju kompanije.

Republika

Foto: pixabay.com

Mask kaže da se sve radi zbog razvoja veštačke inteligencije, što korisnike jako brine

 

Ukoliko su razlozi traženja nekih podataka od korisnika autentifikacija ili zaštita ličnosti, svi se slažu da je to relativno pozitivna promena, ali svaka druga svrha je najblaže rečeno čudna.

U X-u kažu da je nivo obrazovanja uz radno iskustvo bitno imati pre autentifikacije da bi platforma korisniku predlagala radna mesta koja su u ponudi.

I dalje nije jasno zašto bi to radili onda oni koji ne rade nigde ili su zadovoljni svojim radnim mestima. Promena prakse zaživeće krajem septembra.

Ilon Mask poručio je da traženje nekih podataka od korisnika jedino ima za cilj da se bolje “razumeju stvarnost i njihove potrebe”.

- Tražimo samo javne podatke, nikako privatne poruke ili bilo šta lično - napisao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading