DOKTORI JE OPTUŽILI DA IZMIŠLJA BOLEST, A ONDA JE UMRLA! Njihov komentar posle tragedije zgrozio je sve

Autor:

Svet

07.09.2023

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefani je uzalud išla od lekara do lekara kad nijedan od njih nije imao razumevanja za njeno stanje. Ona je u međuvremenu dobila podršku cele nacije

DOKTORI JE OPTUŽILI DA IZMIŠLJA BOLEST, A ONDA JE UMRLA! Njihov komentar posle tragedije zgrozio je sve

Foto: Facebook/Ehlers-Danlos Syndromes New Zealand

Tridesettrogodišnja Stefani Eston preminula je u svojoj kući na Novom Zelandu nakon višegodišnje teške borbe sa Elers-Danlosovim sindromom (EDS).

Tragedija je utoliko veća što je Stefani (na obe slike levo) kada je otkrila da nešto nije u redu s njenim organizmom odmah otišla do doktora koji redom nisu imali sluha za nju.

EDS je redak genetski poremećaj koji utiče na vezivna tkiva u telu, a postoji čak 13 različitih varijanti tog stanja.

Ono što je doktore očigledno prevarilo je što ne samo da nisu znali ništa o bolesti, već se ona u narodu naziva “nevidljivom”. Oboleli često izgledaju zdravo uprkos bolnim simptomima koji uključuju migrene, nedostatak gvožđa, nesvesticu i prebrz rad srca.

Stefani je još 2016. posetila doktora koji joj je rekao da je umislila bolest, odnosno da ima mučninu iz ko zna kojih razloga, poput trudnoće, u kojoj naravno nije bila.

Da njena nesreća bude gora, doktori su išli toliko daleko sa odbijanjem pomisli na to da je zaista bolesna, da su Stefani optuživali da samu sebe povređuje, da ima poremećaj ishrane, kao i da lažira visoku temperaturu!

Republika

Foto: Facebook/Ehlers-Danlos Syndromes New Zealand

Stefani (na slici desno) je pred smrt imala samo 40 kilograma

 

Ogorčena žena išla je od lekara do lekara i nijedan na Novom Zelandu nije mogao da joj pronađe uzrok lošeg unutrašnjeg stanja organizma, piše Daily mail.

Na kraju je Stefani proglašena “sumnjivim slučajem” te je stavljena pod psihijatrijski nadzor. Za to vreme, pune dve godine, njeno zdravstveno stanje samo se pogoršavalo.

- Osećam se jako jadno. Kao da mi je oduzeto ljudsko dostojanstvo da se borim za svoje zdravlje. Ozbiljno su mi povređena prava - rekla je pre tri godine Stefani za NZ Herald.

Priča je otišla jako daleko. Čak i do poverenika za zaštitu građana Novog Zelanda. Za to vreme, Novozelanđani su je podržavali, iako nijedan doktor nije uspeo da pronađe uzrok njenog lošeg stanja.

Tek kada je otkriveno od čega zaista boluje bilo je prekasno. Dok je umirala, Stefani je postala i maskota za one koji takođe pate od EDS sindroma i sličnih nevidljivih bolesti.

Komentar nekoliko doktora iz Oklanda koji su je Stefani na početku “lečili” zgrozio je Novozelanđane.

Oni su, naime konstatovali kako ništa pogrešno nisu uradili jer je po svim medicinskim parametrima i krvnoj slici Stefani bila zdrava osoba sa čudnim psihičkim ponašanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ilir Sarmati

07.09.2023 21:03

Fali tu još dosta informacija