ANI SU NAKON PROĐAJA POČELI OPAKI SIMPTOMI: Odjednom je otežano govorila i kretala se, doktori joj govorili da "NIJE NIŠTA", sada je saznala da je OVO ujelo!

Autor: M.O.

Lifestyle

17.08.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikako nisu mogli da joj uspostave dijagnozu!

ANI SU NAKON PROĐAJA POČELI OPAKI SIMPTOMI: Odjednom je otežano govorila i kretala se, doktori joj govorili da "NIJE NIŠTA", sada je saznala da je OVO ujelo!

Foto: Shutterstock

Mladić iz Nemačke je nakon uboda krpelja dobio 26 dijagnoza, a bio je poslat čak i na psihijatriju. 

Takođe jednoj majci dvoje dece, porođaj sa drugim detetom je protekao u najboljem redu, bez bilo kakve komplikacije. Ipka, problemi su nastali nakon porođaja.

Posle brojnih ispitivanja, shvatila je da se radi o Lajmskoj bolesti. Reč je o zaraznoj bolesti koja se prenosi sa zaraženog krpelja na ljude, što može da dovede do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija, pa čak i smrti.

Ana Cvetković (30) iz Splita je nakon prvog ugriza krpelja 2007. godine, prave probleme imala 2017. nakon porođaja, piše "Slobodna Dalmacija". 

Tada počinje pravi pakao, Ana već godinama muku muč sa istim problemom jer u zdravstveni sistemom u Hrvatskoj ne priznaje hroničnu Lajmsku bolest.

Brojni oboleli širom sveta poput Ane ne mogu da dođu do dijagnoze, lekari ih uveravaju da su hipohondari, "umišljeni bolesnici" ili čak psihički bolesni

Republika

Foto: Shutterstock

Jedna ugriz krpelja možda da promeni ceo život.

 

- Pre mesec dana našla sam krpelja u kosi, iako nisam bila u prirodi, već sam prošla ispod drveta do automobila. Strepim i bojim se ugriza, iako znam da nije svaki zaražen, ali isto mi je jer i da jeste, u ovoj državi očigledno ne bih dobila terapiju za akutno lečenje. Kad ćemo mi dobiti pravo na život i lečenje? Gomile ljudi s pogrešnim dijagnozama, neadekvatnim testiranjim i navodno lažno pozitivnim nalazima žive u bolovima i nemogućnošću normalnog života - rekla je Ana.

Ovo su prvi simptomi: 

- Iako sam imala, kako lekari zovu "školski porođaj", prelep i brz, problemi nakon njega su počeli da se gomilaju, a uzrok niko nije video. Bila sam vrlo nesnalažljiva, slabo sam registrovala zvukove okoline, pa i same bebe. Bila sam vrlo umorna, iako sam po prirodi vrlo živahna i osoba bez mirovanja, ali ti simptomi su me potpuno uznemirili - priseća se Ana.

Sve simptome je pridavala porođaju, koji je težak za svaku ženu. Bila je ubeđena kako će sve nakon mesec dana proći, ipak desilo se skroz suprutno. 

Simptomi su bili sve snažniji i intenzivniji.

Povraćanje, mučnine, vrtoglavice... Krenula je i hiperlaktacija mleka, konstantno krvarenje od 40 dana, za šta je, kako kaže, dobila kontracepcijske pilule. Zbog toga je odlučila da ide do svog lekara opšte prakse, koji joj predlaže da napravi dodatne preglede. Međutim, niko nije dao tačnu dijagnozu, dok su se Ani simptomi samo pogoršavali. Svaki dodatni pregled završio bi rečima "Vama nije ništa!".

Republika

Foto: Shutterstock

Lajmska bolest se teško dijagnostikuje!

 

- I tako od 2017. do 2020. nisam imala ni dijagnozu, ni lečenje. Pre tri godine, jedno popodne, shvatim da vidim duplo. Nakon tri dana, suprug me je nagovorio da odem u Hitnu gde sam do tada odbijala da idem jer su me za svaki prethodni dolazak uveravali kako sam luda i da izmišljam simptome. Ipak, na neurologiji, jedan mladi lekar mi kaže da mi je potrebna hospitalizacija i hitan MR glave. I onda, nakon snimanja dolaze i kažu mi da imam potpuno progresivno oštećenje mozga, leđne moždine i prsišta, te da hitno moram da imam terapiju. Rekli su da imam autoimunu multiplu sklerozu i dali mi pulsnu terapiju - priča Ana.

Nakon mučenja, napokon odlazi do doktora koji konačno saopštava da verovatno nema multiplu sklerozu, već Lajmsku bolest, što i pokazuje novi pregled u Nemačkoj. Tada Ana dobija terapiju antibioticima i raznim suplementima, koje je, kako kaže, morala sama da plaća.

Sada i dalje ima sve iste simptome kao i na početku, ali Ana odbija da odustane!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading