"PRETILI SU DA ĆE MI UBITI DETE JER IM SMETAJU NJEGOVI JAUCI" Majka iz Niša ne spava noćima zbog KOMŠIJA: Bacaju nam ljuske od jaja, njihova ćerka je u nedelju pokušala da nam razvali stan!

Autor:

Vesti

06.09.2023

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka iz Niša tvrdi da je već mesecima izložena pritiscima od komšija, koji uključuju i preteće poruke.

"PRETILI SU DA ĆE MI UBITI DETE JER IM SMETAJU NJEGOVI JAUCI" Majka iz Niša ne spava noćima zbog KOMŠIJA: Bacaju nam ljuske od jaja, njihova ćerka je u nedelju pokušala da nam razvali stan!

Foto: shutterstock

Jedna majka iz Niša, čije dete boluje od autizma, suočava se sa pretnjama i pritiscima od strane komšija. Majka iz Niša tvrdi da je već mesecima izložena pritiscima od komšija, koji uključuju i preteće poruke.

- Imam ogromne probleme na Somborskom bulevaru, dete je 13 godina i boluje od spektra autizma. Imamo silne probleme sa komšijama iz jednog stana, treći sprat iznad nas. Bacaju nam ljuske od jaja, njihova ćerka je u nedelju pokušala da nam razvali stan. Njima smeta moje dete koje trči, koje vrišti jer on ne zna da priča - priča majka. 

Njeno dete, dvanaestogodišnjak, ima autizam, što ponekad uzrokuje nepredvidive reakcije, uključujući trčanje po stanu i neartikulisane zvuke. Majka kaže da je, umesto podrške, suočena sa neprijateljstvom i pretnjama od komšija.

Ovaj slučaj je izazvao zabrinutost i osudu u lokalnoj zajednici, a lokalni Centar za socijalni rad je uključen kako bi se pružila podrška majci i njenom detetu. Direktor Centra za socijalni rad u Nišu, Zoran Jović, izrazio je zabrinutost zbog situacije i pozvao na razumevanje i empatiju prema osobama sa autizmom i njihovim porodicama.

- Mi smo imali takve situacije. Čak smo imali situaciju u Nišu da su komšije prijavljivale porodice policiji, misleći da je dete zlostavljano. Kada uđemo u stan vidimo da je sve u redu. U svim tim slučajevima, videlo se da je prvi korak kod takve dece da se konsultuje lekar kako bi se videlo da li mu je terapija odgovarajuća, a onda dolazi sve ostalo. Imamo, na primer, jednu izuzetno, ali izuzetno požrtvovanu majku koja je godinama bila posvećena detetu, a koji je sada momak i kod koga se vidi ogroman napredak. Ta deca imaju poseban paralelni svet oko sebe i treba videti šta ih smiruje odnosno šta je za njih dobro. Da li je to odlazak u prirodu, sećam se da je jedan momak obožavao jahanje i slično - priča nam Jović.

Situacije poput ove naglašavaju važnost podizanja svesti o autizmu i potrebu za većim razumevanjem i podrškom osobama sa autizmom i njihovim porodicama.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading