SUĐENJE TRAMPU BIĆE RIJALITI ŠOU: Šokantna odluka sudije, direktan prenos biće emitovan na Jutrjubu

Autor:

Svet

01.09.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija Višeg suda okruga Fulton Skot Mekafi rekao je tokom saslušanja u četvrtak da će se sudski postupak za slučaj mešanja u izbore u Džordžiji protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa i još 18 drugih prenositi uživo i na televiziji.

SUĐENJE TRAMPU BIĆE RIJALITI ŠOU: Šokantna odluka sudije, direktan prenos biće emitovan na Jutrjubu

Foto: Tanjug/AP

„Prenosili smo uživo sve naše glavne postupke na YouTube kanalu okruga Fulton, a naš plan je bio da to uradimo i sa ovim slučajem“, rekao je Mekafi tokom saslušanja.

Mekafi je ranije odobrio dva naloga koji dozvoljavaju mirno fotografisanje i video snimanje postupka. Iako bi te naredbe trebalo da isteknu 8. septembra, Mekafi je rekao da planira da produži aranžman kako bi pokrio suđenje Trampu.

U posebnom nalogu izdatom u četvrtak, Mekafi je takođe dozvolio upotrebu mobilnih telefona i laptopa u sudnici tokom suđenja.

„Ovim se ovlašćuje da je svim stranama i gledaocima dozvoljeno da koriste uređaje za snimanje... ili u svrhe nesnimanja tokom trajanja ovog slučaja“, navodi se u naredbi.

Sudija Skot Mekafi predsedava saslušanjem u vezi sa pristupom medijima u slučaju protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i 18 saoptuženih, u zgradi suda okruga Fulton u Atlanti, 31. avgusta 2023.

Mekafi je pojasnio da bi učesnici suda mogli da koriste telefon ili laptop za komunikaciju u sudnici. Međutim, snimanje samog suđenja bilo bi ograničeno na televizijski prenos i prenos uživo.

Tramp i još 18 drugih optuženi su ranije ovog meseca za navodne pokušaje da se ponište rezultati predsedničkih izbora 2020. u državi Džordžija.

Bivši predsednik kaže da njegovi postupci nisu bili nezakoniti i da je istraga politički motivisana.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading