DRUGI ČOVEK VAGNERA SAHRANJEN U TAJNOSTI: Dmitrij Utkin ispraćen uz VOJNE POČASTI, počivaće na PRESTIŽNOM groblju BRANILACA OTADŽBINE (VIDEO)

Autor:

Svet

31.08.2023

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sahrana suosnivača Vagnera i "desne ruke" Jevgenija Prigožina, Dmitrija Utkina, obavljena je danas u Moskvi u strogoj tajnosti.

DRUGI ČOVEK VAGNERA SAHRANJEN U TAJNOSTI: Dmitrij Utkin ispraćen uz VOJNE POČASTI, počivaće na PRESTIŽNOM groblju BRANILACA OTADŽBINE (VIDEO)

Foto: Profimedia, Printscren Telegam Strana,ua.

Profimedia

Sahrana Dmitrija Utkina obavljena je na Memorijalnom groblju branilaca otadžbine u Mitiščiju kod Mosvke. Na zahtev porodice ispraćaj i sahrana su obavljeni u ograničenom krugu ljudi, oko 50 iz Utkinovog najbližeg okruženja, navode ruski Telegram kanali.

 

Sahrani su prisustvovali majka, njegova poslednja žena (veoma mlada devojka) i dvoje dece. Nakon sahrane, poseta groblju biće otvorena za sve.

 

Grob za Dmitrija Utkina pripremljen je nedaleko od Svoda sećanja. Suosnivač PMC je sahranjen uz vojne počasti, ali u skraćenoj verziji: kovčeg sa telom nije donet na groblje u pratnji počasne garde na lafetu, i na oklopnom automobilu i neće biti artiljerijskih salvi. 

Za godinu dana na grobu će biti podignut standardni spomenik.

Tokom sahrane, ulaz na Memorijalno groblje bi je dozvoljen samo po spiskovima, a na ulazu su dežurale zajedničke patrole policije i boraca PMC Vagner.

Svi koji su bili prekobrojni nisu pušteni. 

 

Utkin (53), bio je Prigožinova desna ruka, bo je jedan od osnivača Vagnera i smatra se da je ovoj jedinici dao ime.

Bio je veteran iz dva rata u Čečeniji od 1994. do 2000, a u rad ove privatne vojske bio je uključen od prvih dana 2014. godine.

Bio je čovek od poverenja koji komanduje grupom i nadgleda borbenu obuku. Utkin je navodno služio u ruskoj vojnoj obaveštajnoj službi GRU od 1988. do 2008. godine. Zbog učešća u borbenim operacijama dobio nekoliko državnih odlikovanja, kao i da se vešto služi oružjem.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading