VEREME JE ZA ATOMSKU BOMBU: Ukrajinci napreduju u pravcu mora, bivši ruski general PROHISTERISAO, traži HITAN UDAR taktičkom nuklearkom! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.08.2023

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši ruski general pozvao je na taktički nuklearni udar u južnoj Ukrajini.

VEREME JE ZA ATOMSKU BOMBU: Ukrajinci napreduju u pravcu mora, bivši ruski general PROHISTERISAO, traži HITAN UDAR taktičkom nuklearkom! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Andrej Gurulev (55) penzionisani general-potpukovnik, i poslanik u Dumi pozvao je ruske vojne vođe da gađaju selo Robotina u Zaporožju, koje je Kijev nedavno ponovo zauzeo .

„Selo Rabotino je idealno mesto za upotrebu taktičkog nuklearnog oružja. Oni su se svi okupili tamo na jednom mestu... Jednostavno idealna prillika“, rekao je, prenosi britanski Telegraf.

 

Ukrajina je u ponedeljak proslavila oslobođenje malog naselja na vrhuncu 11-nedeljne bitke na južnoj liniji fronta.

U utorak je kijevska vojska saopštila da su njene trupe dalje napredovale oko Verbovea, oko sedam milja istočno, u svom napretku ka jugu ka Azovskom moru.

Čini se da je najnoviji napad bio usmeren na ruski protivtenkovski jarak između sela Robotino i Verbovo.

Slike snimljene sa satelita Nase pokazuju tragove vatre u blizini rovova i obližnjih protivtenkovskih barikada sa betonskim zmajevim zubima.

Generalštab Ukrajine saopštio je da su njene snage „postigle uspeh... unutar ponovo zauzetih granica“ i da su artiljerijskom vatrom gađale neprijateljske ciljeve.

Republika

Foto: Wikipedia

 

 

Neprijatelj se približava

Ruski izvori upozoravaju da se njihov neprijatelj polako približava jednoj od glavnih linija odbrane  u južnom regionu Zaporožja.

Jedan istaknuti prokremljovski vojni bloger, Romanov, opisao je u utorak situaciju u toj oblasti kao „veoma opasnu” u postu u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

VarGonzo, još jedan bloger, koji ima više od milion pretplatnika, izrazio je zabrinutost zbog ranjivosti ruskih pozicija duž odbrambenih linija između Robotina i Verbove, ako Ukrajina nastavi da vrši pritisak u toj oblasti.

Uspeh oko Verbove bi dao kijevskim snagama širu teritoriju dok pokušavaju da se otisnu ka Tokmaku koji je okupirala Rusija, ključnom putnom i železničkom čvorištu.

 

Zapadni analitičari sugerišu da je Ukrajina nastojala da pronađe potencijalnu slabosti u ruskoj „Surovikinovoj liniji“, lancu utvrđenja koja štiti kopneni most prema Krimu .

 

Činilo se da je odbrambena linija zapadno od Verbove „u znatno lošijem stanju“ od drugih oblasti na jako utvrđenoj južnoj lini fronta, rekao je Emil Kastehelmi, analitičar za britanski Telegraf.

Napredovanje Ukrajine je sporo. Za veliki deo štete nanete tenkovima i oklopnim vozilima koje je donirao Zapad, okrivljena su minska polja koja se protežu na više od pola milje.

Za 13 nedelja otkako je Ukrajina započela kontraofanzivu, njene snage su izgubile pet od 71-og nemačkog tenka Leopard 2, izvestio je Forbs.

U međuvremenu, visoki ukrajinski zvaničnik najavio je obaveznu evakuaciju dece iz nekoliko sela blizu linija fronta u Zaporožju.

 

U utorak, ukrajinska vojska je saopštila da nastavlja ofanzivne operacije južno od grada Bahmuta u oblasti Donjecka, dok zaustavlja napore Rusije da napreduje u drugim delovima oblasti.

 

Ukrajinske snage su navodno podigle svoju plavo-žutu nacionalnu zastavu u blizini mosta Antonivka na ruskoj okupiranoj levoj obali reke Dnjepar u blizini grada Hersona.

Snimak tog trenutka podelio je Andrij Jermak, šef kabineta Vladimira Zelenskog, koji je rekao: „Ukrajinska zastava na levoj obali Hersonske oblasti. Letnjikovci kod mosta Antonivka.”

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading