U GRČKOJ SVE DRAMATIČNIJE! IZGORELO VIŠE OD 400.000 HEKTARA: Ovo su trenutno NAJKRITIČNIJA područja - vatrogasci PETI dan vode borbu sa plamenom

Autor:

Svet

23.08.2023

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki vatrogasci i dalje se bore da zaustave požare u Evrosu, Aleksandropolisu i u šumi Dadija.

U GRČKOJ SVE DRAMATIČNIJE! IZGORELO VIŠE OD 400.000 HEKTARA: Ovo su trenutno NAJKRITIČNIJA područja - vatrogasci PETI dan vode borbu sa plamenom

Foto: Tanjug/AP

Vatrogasci u Grčkoj su već peti dan angažovani u borbi protiv razornih požara koji su zahvatili različite regione zemlje.

Najkritičniji frontovi požara trenutno su u regionima Evros, Aleksandropolis, šuma Dadija, Evija, Samotraki, Makrakomiju i Rodopi na istoku Grčke.

Prema izveštaju Ekatimerini, požari se i dalje šire i nekoliko regiona su pogođena. U gradu Menidi, iz predostrožnosti, evakuisano je 150 osoba iz tri staračka doma, a smeštene su u prostorijama gradske skupštine kako bi bile zaštićene od opasnosti.

U proteklom periodu od subote do utorka, zabeleženo je čak 300 požara širom Grčke, a velika površina zemlje, preko 400.000 hektara, je uništena zbog ovih požara. Situacija je i dalje ozbiljna i zahteva kontinuirane napore vatrogasaca i hitnih službi kako bi se požari stavili pod kontrolu i sprečila dalja šteta.

Podsetimo, u šumi u selu Dadija u Evrosu u Grčkoj, pronađeno je 18 ugljenisanih tela. Prema prvim informacijama, tela su pronađena na dve odvojene lokacije, a veruje se da su u pitanju migranti koji su se skrivali u šumi.

Kako smo ranije pisali, dramatična situacija je i u Haniotiju koji izgleda kao da ga je neko zasuo peskom, usled količine dima koja se nalazila u tom trenutku nad tom oblasti. U Sartiju su, ljudi su se žalili i na pepeo na terasi pored neba punog dima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading