VATRA BESNI SEVERNO OD ATINE: Požari i na Eviji, jedna osoba izgubila život

Autor:

Svet

21.08.2023

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U regionu Beotije u centralnoj Grčkoj, u šumskim požarima stradao je jedan muškarac, a osam osoba je povređeno, saopštile su grčke službe za vanredne situacije

VATRA BESNI SEVERNO OD ATINE: Požari i na Eviji, jedna osoba izgubila život

Foto: Tanjug/AP

Veliki šumski požar izbio je danas severno od Atike, 100 kilometara severno od Atine, a stradao je stari pastir od posledica udisanja dima, kada je otrčao u tor da spase svoje životinje, rekao je portparol vatrogasne službe.

Požar je izbio i na ostrvu Evija, gde se 42 vatrogasca i četiri aviona bore sa plamenom, a požari i dalje besne na severoistoku Grčke u blizini lučkog grada Aleksandrupolja.

Sedam vatrogasaca i jedan dobrovoljac hospitalizovani su sa povredama, desetak naselja je evakuisano tokom vikenda, a organi civilne zaštite pozvali su stanovnike da ostanu u zatvorenim prostorima zbog dima.

Na licu mesta interveniše 56 vatrogasaca uz pomoć četiri aviona, prenosi Figaro i dodaje da je za turiste koji su se nalazili na obližnjoj plaži izdato obaveštenje za evakuaciju.

Šumski požari već tri dana bukte u Aleksandropolju uprkos naporima grčkih vatrogasnih službi, vojske i dobrovoljaca koji su tokom noći nastavili borbu sa vatrenom stihijom.

Kako javlja ERT, povređeno je sedam vatrogasaca koji su, nakon ukazane prve pomoći, sada u dobrom stanju.

Nakon što je svanulo, u gašenje požara uključile su se i letelice - četiri aviona i četiri helikoptera, koji gase aktivne požare iz vazduha, prenosi Prototema.

Na terenu je 198 vatrogasaca u 26 timova i sa 59 vozila, saopštila je Vatrogasna služba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading