SRPSKI VATROGASCI STIGLI U GRČKU Čaušić: Ako bude potrebe dižemo i helikopterske jedinice

Autor: Republika

Vesti

26.07.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je brifing sa grčim domaćinima. Grčki teren je inače specifičan i jedan od najtežih za gašenje požara u svetu, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije

SRPSKI VATROGASCI STIGLI U GRČKU Čaušić: Ako bude potrebe dižemo i helikopterske jedinice

Foto: RTS/printscreen

Srpski vatrogasci koji su sinoć stigli u Grčku tokom dana će znati gde će biti stacionirani, kako bi pomogli u gašenju požara koji danima besne u više grčkih regiona, rekao je za RTS v. d. načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

"U toku je brifing sa grčim domaćinima. Grčki teren je inače specifičan i jedan od najtežih za gašenje požara u svetu. Uz nisko rastinje, visoke temperature i jak vetar gašenje požara čine izuzetno teškim", rekao je Luka Čaušić.

Kaže i da je naš tim apsolutno samodovoljan za period od 7 do 10 dana, a da li će ostati i duže u Grčkoj zavisi od situacije na terenu. 

Srbija je Grčkoj ponudila i pomoć iz vazduha u gašenju požara.

"Izuzetno smo pojačali kapacitete naše helikopterske jedinice za gašenje požara i ukoliko bude potrebe i tu vrstu pomoći ćemo poslati u Grčku", rekao je Čaušić.

Leti su požari česti i u Srbiji, tokom jučerašnjeg dana vatrogasci su gasili požare kod Ušća, Kuršumlije i Pirota.

Načelnik Sektora za vanredne situacije još jednom apeluje na građane da vode računa jer je najčešći uzrok požara ljudski faktor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading