GORI OSTRVO HIOS! Grčka nikako da se izbori sa požarima! KRENULA EVAKUACIJA LJUDI!

Autor:

Svet

31.07.2023

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na terenu je ukupno 90 vatrogasaca, uključujući 10 vatrogasaca koji su brodom stigli sa ostrva Lezbos i 27 vatrogasaca koji su avionom doputovali iz Atine, uz podršku 18 vatrogasnih vozila.

GORI OSTRVO HIOS! Grčka nikako da se izbori sa požarima! KRENULA EVAKUACIJA LJUDI!

Foto: Printscreen/Twitter/savvaskarma

požar

Na grčkom ostrvu Hios, koje se nalazi u Egejskom moru blizu teritorije Turske, protekle noći izbio je požar u šumskoj oblasti nedaleko od sela Katavasis, severozapadno od grada Hiosa, koji je ubrzo poprimio velike razmere.

Oko sat posle ponoći stanovnicima sela Diejka i Katavasis poslata je poruka da se evakuišu u Volisos, prenela je grčka državna televuizija EPT.

U ranim jutarnjim časovima u gašenje požara uključeno je pet aviona i četiri helikoptera, od kojih se jedan koristi za koordinaciju vatrogasnih operacija. Na terenu je ukupno 90 vatrogasaca, uključujući 10 vatrogasaca koji su brodom stigli sa ostrva Lezbos i 27 vatrogasaca koji su avionom doputovali iz Atine, uz podršku 18 vatrogasnih vozila.

Kako navodi grčka televizija, pozitivno je to što je prestao jak vetar, što je olakšalo rad vatrogasnih jedinica.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading