SPASILAČKI TIM IZ SRBIJE RASPOREĐEN NA SEVERU GRČKE: 38 pripadnika SVS spremno za borbu sa vetrenom stihijom (FOTO)

Autor:

Vesti

26.07.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na teritoriji Severne Grčke je još uvek na snazi crveni meteoalarm, a konfiguracija terena i jak vetar stvaraju uslove za složenu situaciju

SPASILAČKI TIM IZ SRBIJE RASPOREĐEN NA SEVERU GRČKE: 38 pripadnika SVS spremno za borbu sa vetrenom stihijom (FOTO)

Foto: MUP Srbije

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije stigli su sinoć u bazu operacije, na aerodrom „Makedonija“ u okolini Soluna, odakle će dalje biti raspoređeni na lokacije požara gde će njihova pomoć biti potrebna.

„Tim Ministarstva unutrašnjih poslova koji broji 38 pripadnika i 14 vozila stigao je tokom noći na aerodrom „Makedonija“ u Solunu, odnosno u bazni kamp operacija, timova za gašenje šumskih požara. Tokom jutra su održani sastanci sa relevantnim ministarstvima i civilnom zaštitom gde je dogovoreno da tim u prvo vreme bude stacioniran na ovoj istoj lokaciji gde će pomagati u gašenju požara domaćim snagama i međunarodnim snagama na teritoriji cele Severne Grčke", izjavio je iz Soluna vođa spasilačkog tima, načelnik Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Davor Vidović.

On je dodao da je isto tako dogovoreno da tim može biti poslat na bilo koji deo Grčke gde će pomoći kolegama u daljem radu.

Na teritoriji Severne Grčke je još uvek na snazi crveni meteoalarm, a konfiguracija terena i jak vetar stvaraju uslove za složenu situaciju. Srpski spasilački tim je u pripravnosti i spreman da odmah, po potrebi grčkih organa, krene na druge lokacije i pruži pomoć u gašenju požara.

MUP podseća da je u skladu sa dogovorom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i grčkog premijera Кirijakosa Micotakisa, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića juče iz Niša krenuo spasilački tim od 36 vatrogasaca- spasilaca i 2 pripadnika medicinskog osoblja koji će u narednim danima pružati pomoć grčkim nadležnim organima u gašenju šumskih požara koji su zahvatili Grčku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading