NEMAČKA PRELAZI CRVENU LINIJU, OVO ĆE RAZBESNETI RUSE: Berlin će Ukrajini poslati UBITAČNE rakete Taurus, sa dometom VEĆIM OD 500 KM!

Autor:

Svet

11.08.2023

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka vlada pregovara sa proizvođačem oružja MBDA o isporuci krstarećih raketa "taurus" Ukrajini, objavio je danas Rojters pozivajući se na neimenovani izvor.

NEMAČKA PRELAZI CRVENU LINIJU, OVO ĆE RAZBESNETI RUSE: Berlin će Ukrajini poslati UBITAČNE rakete Taurus, sa dometom VEĆIM OD 500 KM!

Foto: Printscreen YT

Agencija navodi da Kijev već duže vreme traži od Berlina da mu isporuči "tauruse", projektile sa dometom većim od 500 kilometara, koji se lansiraju sa borbenih aviona kao što su "tornado", F-15 i F-18. Krstareće rakete je teško otkriti radaradima protivvazdušne odbrane jer lete na malim visinama i uglavnom se koriste za napade na važne ciljeve iza neprijateljskih linija, poput komandnih bunkera, skladišta municije i goriva, aerodroma i mostova.

Nemačke vlasti su do sada odbijale da Ukrajini pošalju rakete dugog dometa zbog zabrinutosti da bi one mogle da budu upotrebljene za napade unutar teritorije Rusije. Kancelar

Olaf Šolc želi da spreči po svaku cenu bilo kakve ukrajinske napade na rusku teritoriju nemačkim oružjem, preneo je ranije Špigl. Kremlj je u junu upozorio Francusku i Nemačku da bi isporuka krstarećih raketa Ukrajini dovela do većih napetosti u sukobu koji traje od februara 2022. godine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading