PLJUŠTALE PRITUŽBE NA BRITANSKI WIZZAIR, PUTNICIMA NISU ISPLAĆIVALI KOMPENZACIJE ZA OTKAZANE LETOVE! Vazduhoplovstvo kompaniji naložilo da promeni svoju politiku

Autor:

Svet

30.07.2023

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

WizzAir je pristao da potpiše obaveze za formalizaciju ovih uslova sa regulatorom.

PLJUŠTALE PRITUŽBE NA BRITANSKI WIZZAIR, PUTNICIMA NISU ISPLAĆIVALI KOMPENZACIJE ZA OTKAZANE LETOVE! Vazduhoplovstvo kompaniji naložilo da promeni svoju politiku

Foto: Wikipedia/Oyoyoy, Shutterstock

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Ujedinjenog Kraljevstva preduzela je prinudne mere protiv kompanije WizzAir-a (WizzAir Holdings Plc) nakon značajne zabrinutosti zbog velikog broja pritužbi na to da avio-kompanija ne isplaćuje putnicima dugovanja.

Regulator je u kontaktu sa WizzAir-om nekoliko meseci nakon pritužbi putnika da njihova prava nisu ispunjena kada su letovi otkazani ili odloženi.

Foto: Wikipedia/Oyoyoy

Avion WizzAir aviokompanije

Putnici su izrevoltirani zbog činjenice da avio-kompanija nije ispunila svoje obaveze u vezi sa pravima putnika - posebno u vezi sa obezbeđivanjem alternativnih letova kako bi se putnicima omogućilo da stignu do svojih odredišta kada im je let otkazan.

Ovo je verovatno doprinelo velikom broju presuda Okružnog suda (CCJs) koje su podnete protiv  WizzAir-a u poslednjih devet meseci. Uprava za civilno vazduhoplovstvo Ujedinjenog Kraljevstva je sada naložila WizzAir-u da unese izmene u svoju politiku i procedure kako bi obezbedila dosledno poštovanje svojih obaveza u vezi sa preusmeravanjem i brigom.

WizzAir je sarađivao sa regulatorom i obavezao se da uvede promene u svoju politiku, procedure i komunikaciju sa putnicima. Avio-kompanija se takođe obavezala da će ponovo razmotriti zahteve koje je primila za troškove kompenzacije leta, transfere kada su zamenski letovi bili preko različitih aerodroma i negu i pomoć (obično troškove hotela) nakon prekida leta, navodi se u saopštenju caa.co.uk.

Ovo će osigurati da putnici koji su ranije podneli zahteve WizzAir-u, ali su njihovi zahtevi pogrešno odbijeni, dobiju novac koji im zakonski duguju.

Nije potrebna nikakva radnja od strane putnika da bi se osiguralo da se ovi zahtevi razmotre. Putnici čiji je let trebalo da se realizuje ili stignu na aerodrom u Ujedinjenom Kraljevstvu pre 18. marta 2022. takođe mogu da zahtevaju da se njihova potraživanja od avio kompanije ponovo otvore, pod uslovom da njihov let nije bio pre više od šest godina.

WizzAir je pristao da potpiše obaveze za formalizaciju ovih uslova sa regulatorom.

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Ujedinjenog Kraljevstva će pratiti aviokompaniju da li se pridržava njenih revidiranih politika i procedura tokom narednih meseci. Kao deo prinudne mere, WizzAir će takođe morati da dostavi informacije Upravi za civilno vazduhoplovstvo Ujedinjenog Kraljevstva o svojoj reviziji zatvorenih zahteva za troškove. Regulator će takođe pregledati uzorak potraživanja koje WizzAir razmatra, sve u cilju da putnici dobijaju ono što im se duguje.

Pol Smit, zajednički privremeni izvršni direktor u Upravi za civilno vazduhoplovstvo Ujedinjenog Kraljevstva, rekao je:

- Ova prinudna radnja šalje jasnu poruku da avio-kompanije moraju da ispune svoje obaveze prema putnicima kada otkažu ili odlože let. Nećemo oklevati da se uključimo ako verujemo da avio-kompanije to ne čine dosledno. Putnici imaju puno pravo da očekuju da će njihove pritužbe i tužbe biti rešene brzo i efikasno i da će avio-kompanije prema njima postupati pošteno, u skladu sa propisima. Prošle godine smo jasno stavili do znanja WizzAir-u da je način na koji se ophodio prema putnicima neprihvatljiv.

- Nastavićemo da pažljivo pratimo situaciju kako bismo proverili da li putnici dobijaju ono što im duguju i da li su se politike  WizzAir-a poboljšale, tako da potrošači imaju bolje iskustvo ako stvari krenu po zlu - navodi se u zvaničnom saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading