''VUČIĆ JE U PRAVU!'' Marija Zaharova se hitno oglasila!

Autor:

Svet

14.07.2023

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova složila se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

''VUČIĆ JE U PRAVU!'' Marija Zaharova se hitno oglasila!

Foto: Tanjug/AP

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića  "koji je savetovao Zelenskom da se ne brine zbog toga što njegovu zemlju nisu primili u NATO". Vučić je takođe rekao da Zapad sprema za Kijev "velike i divne stvari za kraj godine".

- Po mom mišljenju, on je u pravu da bi Zelenski, verovatno, najmanje trebalo da se brine po pitanju toga što Ukrajinu ne primaju u NATO. On ima mnogo drugih, važnijih razloga za uznemirenost - nema više državu, nema ljude, nema industriju, nema proizvodnju, nema političke stranke, civilno društvo, nema nikakvih sloboda - prokomentarisala je Zaharova i podsetila na ograničenja upotrebe ruskog jezika u Ukrajini:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova se složila sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

- Na milione knjiga je spaljeno, isto kao što je bio slučaj u Trećem rajhu – nikako drugačije, nego baš isto tako. Za svaku reč čoveka mogu vezati na ulici i odvesti u nekakve kazamate. Ljude teraju na front, vezuju za stubove, polivaju farbom, tuku – to su razlozi za pravu uznemirenost.

Zaharova je istakla, da je Zelenskom bilo važno da sada uđe u NATO kako bi sačuvao granice, jer prilikom ulaska u Alijansu sve članice bi trebalo da priznaju zemlju u okviru njenih granica.

- Međutim, za čitav niz članica NATO ta priča nije zatvorena, naprotiv - to pitanje je otvoreno, prvenstveno za Poljsku - ocenila je Zaharova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (56)

Loading
Ulih

14.07.2023 16:06

Naravno da je Vučić u pravu,Ukrajina je u velikom problemu,u ratu u kome zavisi od pomoći zapada koja može izostati u svakom trenutku. Zemlja srušena.

Žarko

14.07.2023 16:27

Zelenski radi protiv interesa sopstvenog naroda.

Sasa

14.07.2023 16:30

Vucic je potpuno u pravu!Svako ko se držao zapada na kraju je nagrabusio

Drakce

14.07.2023 16:40

NATO je veliko zlo, ko iole normalan zeli da bude njhov clan!