DVA PRIPADNIKA "VAGNERA" OTKRILA POZADINU POBUNE: Prigožin ima rak, zato je krenuo na Moskvu!

Autor:

Svet

14.07.2023

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef ruskih plaćenika lečio se u VIP klinici Sogaz, koja je povezana sa Putinovom ćerkom Marijom Voroncovom

DVA PRIPADNIKA "VAGNERA" OTKRILA POZADINU POBUNE: Prigožin ima rak, zato je krenuo na Moskvu!

Foto: Tanjug/AP

Jevgenij Prigožin je teško bolestan! Vođa paramilitarne Grupe "Vagner" ima tumor u stomaku, pojavile su se informacije na društvenim mrežama. Ove informacije su iznela dva Prigožinova bliska saradnika iz "Vagnera" nezavisnom sajtu Proekt.

- Prigožin je podvrgnut ozbiljnom lečenju i za sada se čini da lekari drže bolest pod kontrolom - kažu saradnici Putinovog kuvara, kako na zapadu često nazivaju Prigožina.

Da u ovoj priči ima istine, govori i fotografija koju su objavili ruski mediji prilikom pretresa stana vođe "Vagnera", a na kojoj se vide soba s krevetom za intenzivnu negu, plućnim respiratorom i koncentratorom kiseonika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jevgenij Prigožin bolestan

Super VIP pacijent

- Otkako je počeo da se leči, Prigožin vodi potpuno zdrav način života. Drži stroge dijete i ne pije alkohol - kažu vagnerovci.

Šef ruskih plaćenika se pre toga lečio u VIP klinici Sogaz, medicinskoj ustanovi koja deli projekte sa ćerkom predsednika Putina Marijom Voroncovom. Tamo je Prigožin imao status super VIP pacijenta. Izvesni Dmitrij Isakovič Gejler pojavio se u registru pacijenata. Interesantno je da su prilikom pretresa Prigožinovog doma snage bezbednosti pronašle pasoš s tim imenom, a fotografija u dokumentu je bila Prigožinova.

Neki Prigožinovi poznanici ne isključuju da su zdravstveni problemi možda uticali na odluku da se upusti u pobunu.

- Ovo je čovek s isečenim stomakom i crevima - napisano je u jednoj objavi uz sliku Putinovog kuvara.

U međuvremenu, Proekt smatra da informacije o zdravstvenom stanju čoveka kome je Vladimir Putin poverio rukovodstvo jednom od najvažnijih vojnih jedinica u ukrajinskom sukobu moraju da budu javne.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jevgenij Prigožin u bolnici

Sumnje u SAD

Na drugoj strani u SAD veruju da je Prigožin ili mrtav ili zatvoren. Penzionisani američki general sa četiri zvezdice Robert Abrams smatra da je snimak Prigožinovog sastanka sa Putinom montiran.

- Njegov (Prigožinov) sastanak sa ruskim predsednikom nakon neuspele pobune je verovatno lažiran. Moja lična procena je da Prigožina više neće biti u javnosti. Ili će ga sakriti ili poslati u zatvor, a možda će pronaći neki drugi način da ga sklone. Sumnjam da ćemo ga ikada više videti - rekao je Abrams za ABC njuz.

Vagnerovci predali oružje ruskoj vojsci

Ruska privatna vojska "Vagner" završava primopredaju naoružanja redovnim ruskim oružanim snagama, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane. U saopštenju propraćenom video-snimkom na kojem se vide tenkovi, rakete i drugo teško naoružanje, ministarstvo je navelo da je "Vagner" ruskoj vojsci prebacio više od 2.000 komada opreme i više od 2.500 tona municije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Volodomir Zelenski

Zelenskom stigla kasetna municija

Ukrajinski general Oleksandr Tarnavski potvrdio je juče za CNN da je Ukrajina od SAD dobila kontroverzna kasetna municija.

- Upravo smo dobili kasetnu municiju. Još je nismo upotrebili, ali ona može radikalno promeniti situaciju na bojnom polju. I neprijatelj zna da ćemo s ovim oružjem imati prednost, pa će nam prepustiti one delove fronta gde ga možemo koristiti - rekao je general Tarnavski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading