TVORAC "DORMEA" OTKRIO PRAVI RAZLOG PROPASTI IMPERIJE! Pričao o poslu u Srbiji - bombardovanje i sankcije krivi za SLOM

Autor:

Svet

07.07.2023

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Češko je otkrio potpuno nove informacije o razlozima koji su doveli do problema u kompaniji

TVORAC "DORMEA" OTKRIO PRAVI RAZLOG PROPASTI IMPERIJE! Pričao o poslu u Srbiji - bombardovanje i sankcije krivi za SLOM

Foto: printscreen/facebook

Sandi Češko

Sandi Češko, koji je sa svojim brendovima Dormeo, Delimano i Kosmodisk prodro u gotovo svako domaćinstvo u ovom delu Evrope, potvrdio je slovenskim medijima da se nalazi u poslovnim poteškoćama.

- Osnivač Dormea i ostalih brendova grupe Studio Moderna nije želeo pred kamere. Ali, u kratkom telefonskom razgovoru priznao je da problema u kompaniji ima - da kasne plate zaposlenima - navodi portal 24.ur, podsećajući da je Češko pre samo godinu dana svrstavan među 10 najbogatijih Slovenaca s imovinom od 200 miliona evra.

Sada je otkrio potpuno nove informacije o razlozima koji su doveli do problema u kompaniji.

- Ukrajinski rat je imao višestruko negativan uticaj na sistem Studio Moderne i zbog njega smo izgubili treće najveće tržište. Na samom početku rata našoj kompaniji je bombardovano i uništeno skladište. Na sreću nije bilo ljudskih žrtava jer se napad dogodio noću. Uprkos svemu Ukrajina još uvek radi i broji 100 zaposlenih - rekao je Sandi Češko.

Kako je dodao, još veći problem bile su sankcije.

- Još veći uticaj, kao posledica rata, imaju sankcije zbog čega smo morali da zatvorimo Studio Moderna Rusija, koja je bila naše najveće tržište. Pored toga javila se i obaveza da vratimo celokupan kredit VTB banci, upravo zbog sankcija - otkrio je Češko.

Za slovenački portal 24.ur naveo je da i pored svih problema neće odustati.

- Priča za njega nije gotova i do kraja će se truditi za opstanak kompanije - navodi portal 24.ur.

Kada je reč o Srbiji, Češko kaže da su zaposlenima u Studio Moderna Srbija isplaćene sve zarade, kao i da im je tržište kod nas veoma važno, i da je deo strateškog rešenja.

Češko je pre samo godinu dana svrstan među 10 najbogatijih Slovenaca s imovinom od 200 miliona evra, a prodro je u gotovo svako domaćinstvo u ovom delu Evrope.

Češko je bio i na Forbsovoj listi najbogatijih biznismena u regionu. Sa imovinom procenjenom na 410,5 miliona evra, 2013. našao se u društvu biznismena Emila Tedeskog i Ivice Todorića. Stigao je do toga da posluje u više od 20 zemalja centralne i istočne Evrope i Azije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading