NE BI UŠAO U TU PODMORNICU NI DA MI PLATE Procurela poruka bivšeg zaposlenog u kom optužuje vlasnika Oušngejta: "Ubiće sebe i druge zbog svog ega"

Autor:

Svet

04.07.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši radnik "Oušngejta" Dejvid Lokridž poslao je pre nekoliko godina e-mail drugom bivšem saradniku kompanije u kojem je izrazio zabrinutost zbog mogućih kvarova na podmornici Titan, koja je implodirala u Atlantiku nad olupinim "Titanika" i odnela pet života

NE BI UŠAO U TU PODMORNICU NI DA MI PLATE Procurela poruka bivšeg zaposlenog u kom optužuje vlasnika Oušngejta: "Ubiće sebe i druge zbog svog ega"

Foto: Profimedia

. „Ne želim da me vide kao blebetalo, ali sam toliko zabrinut da će on ubiti sebe i druge u svojoj potrazi kako da pojača svoj ego“, napisao je Lokridž o izvršnom direktoru "Oušngejta" Stoktonu Rašu, prenosi Index.hr.

Кompanija je organizovala turistička putovanja do 111 godina starih ostataka Titanika po ceni od 250.000 dolara. Lochridge je radio kao nezavisni izvođač za OceanGate 2015. godine, a zatim kao zaposlenik između 2016. i 2018. godine, prenio je CNN. Ubrzo se upleo u tužbu sa OceanGate-om tvrdeći da je nepravedno otpušten jer je izrazio zabrinutost za bezbednost i testiranje Titana.

Mekalum je upozorio Raša na nedostatak obezbeđenja

- Smatrao bih sebe prilično hrabrim kada je u pitanju radnja opasnih stvari, ali ta podmornica je nesreća koja čeka da se desi. Ni bi zaronio u toj podmornicu ni da mi plate -napisao je Lokridž u mejlu Robu Mekalumu, saradniku na projektu.

Mekalum, koji je predvodio ekspedicije na Titanik, upozorio je Raša 2018. na bezbednost podmornice Titan, rekavši generalnom direktoru da izlaže sebe i svoje klijente riziku.

OceanGate je bio oko 1 sat i 45 minuta od planiranog ronjenja kako bi izvukao olupinu Titanika kada je izgubio kontakt sa svojim matičnim brodom 18. juna.

Nekoliko dana kasnije, zvaničnici su potvrdili da je Titan pretrpeo „katastrofalnu imploziju“. Poginulo je svih pet članova posade: Raš, britanski biznismen Hamiš Harding, francuski ronilac Pol-Anri Nargeolet, pakistanski milijarder Šahzada Davud i njegov 19-godišnji sin Suleman Davud.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading