NE NAZIRE SE KRAJ RATA: Mirovni izaslanik pape Franje se vratio iz Moskve NE NOSI DOBRE VESTI, niko ne želi mir

Autor:

Svet

30.06.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa Franja izjavio je danas da se ne nazire kraj ratu u Ukrajini, nakon što se njegov mirovni izaslanik vratio u Rim posle trodnevne posete Moskvi.

NE NAZIRE SE KRAJ RATA: Mirovni izaslanik pape Franje se vratio iz Moskve NE NOSI DOBRE VESTI, niko ne želi mir

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama

''Tragična realnost ovog rata kome se čini da nema kraja zahteva od svih zajednički stvaralački napor da zamišljaju i iskopaju puteve mira'', poručio je papa.

Vatikan je u naknadnom saopštenju naveo da je papin izaslanik, italijanski kardinal Mateo Zupi, završio konsultacije u Moskvi, gde se sastao sa jednim od savetnika predsednika Vladimira Putina Jurijem Ušakovom i poglavarom Ruske pravoslavne crkve patrijarhom Kirilom, prenosi Rojters.

''Poseta je bila usmerena na identifikaciju humanitarnih inicijativa, koje bi mogle da otvore puteve miru'', navodi se u saopštenju.

Papa je u maju zatražio od Zupija da bude njegov mirovni izaslanik, a kardinal je ranije ovog meseca u Kijevu razgovorao sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Poglavar Rimokatoličke crkve je više puta pozivao na prekid ruske invazije na Ukrajinu. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading