MAKRON CRTA SEBI METU NA ČELU! Dok Pariz GORI zbog ubistva tinejdžera - Makron đuska uz Elton Džona! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.06.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makron je prisustvovao koncertu Eltona Džona.

MAKRON CRTA SEBI METU NA ČELU! Dok Pariz GORI zbog ubistva tinejdžera - Makron đuska uz Elton Džona! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron viđen je kako pleše celu noć u četvrtak uveče, dok ulicama francuskih gradova treću noć za redom odvijali nasilni protesti zbog policijskog ubistva tinejdžera u Parizu.

Tokom nereda u mnogim gradovima su zapaljeni automobili, demonstranti su se sukobili sa policijom koja je angažovala čak 40.000 pripadnika za subijanje nasilnih demonstracija, a mnoge prodavnice su opljačkane. Razbijani su izlozi, između ostalog i luksuznih radnji.

Makron je kritikovan jer je prisustvovao koncertu Eltona Džona i pozirao za fotografije u bekstejdžu sa zvezdom i njegovim suprugom Dejvidom Furnišem - dan nakon pucnjave i usred nereda koji su u toku, prenosi Daily Mail.

 

 

"Dok je Francuska bila u plamenu, Makron nije bio uz svog ministra unutrašnjih poslova ili policije, ali je više voleo da aplaudira Eltonu Džonu", rekao je Tjeri Marijani, poslanik Evropskog parlamenta iz Nacionalnog saveza.

U nasilnim nemirima u Francuskoj noćas je povređeno 249 policajaca i žandarma, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeno je više od 680 osoba, a Makron je danas ranije napustio EU samit u Briselu kako bi se vratio u Francusku gde će danas održati hitan sastanak vlade zbog nemira izazvanih ubistvom 17- godišnjaka u predgrađu Pariza od strane policajca. Kako navodi France 24, Makron je otkazao svoju poslednju konferenciju za medije kako bi se ranije vratio u Pariz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading