DRŽ'TE LOPOVA! HILARI OPUSTOŠILA BELU KUĆU: Tramp otkrio da je Klintonova odnela nameštaj, tepihe i porcelan vredne STOTINE HILJADA DOLARA (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

14.06.2023

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp, bivši predsednik SAD, izjavio je da je nekadašnja američka državna sekretarka Hilari Klinton, nakon što je njenom mužu Bilu Klintonu istekao drugi predsednički mandat, iz Bele kuće odnela nameštaj, tepihe i porcelan u vrednosti od nekoliko stotina hiljada dolara.

DRŽ'TE LOPOVA! HILARI OPUSTOŠILA BELU KUĆU: Tramp otkrio da je Klintonova odnela nameštaj, tepihe i porcelan vredne STOTINE HILJADA DOLARA (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Tramp je to rekao u prvom obraćanju javnosti nakon što je u utorak u Majamiju uhapšen, a potom pušten na slobodu do početka procesa po federalnoj optužnici od 37 tačaka.

Kako je Republika ranije objavila, Tramp je u tom govoru obećao svojim republikanskim pristalicama da će, ako pobedi na izborima 2024, u potpunosti uništiti duboku državu u SAD i najavio krivično gonjenje aktuelnog demokratskog predsednika Džoa Bajdena i "celokupne Bajdenove kriminalne porodice".

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

Deo tog obraćanja Tramp, koji se izjasnio da nije kriv po svim tačkama optužnice koje uključuju nezakonito čuvanje i uništavanje poverljivih dokumenata Bele kuće nakon isteka predsedničkog mandata u januaru 2021, posvetio je i Klintonovoj, koju je pobedio na predsedničkim izborima 2016.

Foto: Tanjug/AP

Hilari Klinton

Tramp je podsetio na kontroverze vezane za poverljive materijale koji su nađeni u privatnom posedu Klintonove, ali se nije zadržao samo na tim dokumentima.

- Hilari Klinton je iz Bele kuće odnela nameštaj, porcelan, pribor za jelo, tepihe i još drugih stvari u vrednosti od nekoliko stotina hiljada dolara i ona zbog toga nije krivično gonjena. Šta bi bilo da je Tramp to uradio? - upitao je Tramp svoje pristalice.

Na internetu se mogu naći vesti ABC njuza i Vašington posta iz februara 2001. u kojima se navodi da su Klintonovi kritikovani što su iz Bele kuće odneli porcelan, pribor za jelo, tepihe, televizore, sofe i druge poklone koje je Bil dobio dok je bio predsednik, ali koji nisu bili njegovo lično vlasništvo, već su ih donatori namenili da ostanu u predsedničkoj rezidenciji i za buduće šefove države.

Foto: Tanjug/AP

Bil Klinton

Vrednost robe koju Hilari i muž bespravno uzeli procenjena je na 190.000 dolara, a tek javnih prozivki zbpg ove krađe Klintonovi su objavili da će platiti 86.000 dolara za odnetu robu ili manje od polovine tražene sume.

Hilari Klinton je uz to ubrzo primorana da vrati deo odnetih poklona Beloj kući u vrednosti od 28.000 dolara, ali ni u jednom trenutku nije krivično odgovara zbog robe koju je zadržala za sebe i muža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading